Λέγεται «parisienne», είναι μια κλασική γαλλική συνταγή. Απογειώνει την ταπεινή πατάτα με μοναδικό τρόπο.
Υλικά
- 700 γραμμάρια πατάτες σκληρές, Νάξου
- 1 ποτηράκι ποιοτικό λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι κρασιού
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές αρωματικά χόρτα: εστραγκόν, μαϊντανό, σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε κρύο νερό και τοποθετήστε τις πλυμένες πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
- Διαλέξτε να είναι περίπου ίδιες, για να βράσουν ομοιόμορφα
- Βράστε τις για 30 λεπτά, να μη λυώσουν
- Ξεφλουδίστε τις και κόψτες τις σε μεγάλους κύβους
- Βάλτε τις σε μια σαλατιέρα και ραντίστε τις με το κρασί
- Αφήστε τις για λίγο
- Κόψτε με το ψαλίδι κουζίνας τα αρωματικά σας και το κρεμμύδι
- Σε ένα μπολάκι βάλτε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και αρωματικά
- Βάλτε τα πάνω από την πατατοσαλάτα και απολαύστε αυτό το υπέροχο, ταπεινό φαγητό!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο