Λέγεται «parisienne», είναι μια κλασική γαλλική συνταγή. Απογειώνει την ταπεινή πατάτα με μοναδικό τρόπο.
Υλικά
- 700 γραμμάρια πατάτες σκληρές, Νάξου
- 1 ποτηράκι ποιοτικό λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
![Πατατοσαλάτα, όπως στο Παρίσι | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-03/slaade2.jpg?itok=3rXHDFGp)
Για την σάλτσα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι κρασιού
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές αρωματικά χόρτα: εστραγκόν, μαϊντανό, σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε κρύο νερό και τοποθετήστε τις πλυμένες πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
- Διαλέξτε να είναι περίπου ίδιες, για να βράσουν ομοιόμορφα
- Βράστε τις για 30 λεπτά, να μη λυώσουν
- Ξεφλουδίστε τις και κόψτες τις σε μεγάλους κύβους
- Βάλτε τις σε μια σαλατιέρα και ραντίστε τις με το κρασί
- Αφήστε τις για λίγο
- Κόψτε με το ψαλίδι κουζίνας τα αρωματικά σας και το κρεμμύδι
- Σε ένα μπολάκι βάλτε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και αρωματικά
- Βάλτε τα πάνω από την πατατοσαλάτα και απολαύστε αυτό το υπέροχο, ταπεινό φαγητό!
![Πατατοσαλάτα, όπως στο Παρίσι | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-03/salade-sos1.jpg?itok=lGmW3prk)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο