Μουζάλας: Μακάρι να έρθουν Τούρκοι τοποτηρητές στα νησιά -Δεν αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία - iefimerida.gr

Μουζάλας: Μακάρι να έρθουν Τούρκοι τοποτηρητές στα νησιά -Δεν αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της άφιξης Τούρκων τοποτηρητών στα ελληνικά νησιά τάχθηκε ο Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας το πώς αυτό θα διευκολύνει την επαναπροώθηση των μεταναστών στη γειτονική χώρα.

«Μακάρι να έρθουν, διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Ελληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex», εξήγησε ο υπουργός Μετανάστευσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντάς αυτό που προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη, για την επαναπροώθηση, ως διεθνή πρακτική.

«Ολοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους», είπε ακόμη ο κ. Μουζάλας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ειδομένη, ο υπουργός τόνισε ότι είναι δύσκολο να αδειάσει ο καταυλισμός, καθώς όλοι οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν για το εξωτερικό. Οσο για τα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί, σχολίασε ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ