Μετά τον θρίαμβο του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ για την κρίση και το χρέος στις σύγχρονες δημοκρατίες όπως η Ελλάδα, ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη ετοιμάζουν μια νέα παραγωγή που θα συζητηθεί. Ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ: Catastroika ή αν προτιμάτε στα ελληνικά "Καταστρόικα".
Το "Καταστρόικα" θα πιάνει προφανώς το νήμα από εκεί όπου το άφησε το πετυχημένο Debtocracy και όπως γράφουν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ θα αναζητήσει και θα παρουσιάσει τις συνέπειες «από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας».
O όρος "Catastroika" είναι κατασκευή του γάλλου ακαδημαϊκού Ζακ Ρουπνίκ που με αυτόν περιέγραφε τα τελευταία χρόνια της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης. Αργότερα, στα πρώτα χρόνια του Γιέλτσιν, όταν η Ρωσία έκανε το άλμα στην ελεύθερη αγορά, οι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν χρησιμοποίησαν τον ίδιο όρο "καταστρόικα" για να περιγράψουν με «το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο πείραμα ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας». Τελικά, γράφουν οι δημιουργοί του Catastroika, η λέξη έγινε συνώνυμη «της ολοκληρωτικής διάλυσης μιας χώρας από τις δυνάμεις της αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της» και συνεχίζουν λέγοντας ότι «αυτή ακριβώς η καταστρόικα έρχεται τώρα και στην Ελλάδα».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, που αποτελούν παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης, θα μιλήσουν με "ειδικούς" όπως η Naomi Klein και θα προσπαθήσουν να προβλέψουν «τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Debtocracy, όπου μιλούσαν ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες οπως οι Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Αλέν Μπαντιού, Κώστας Λαπαβίτσας, κά, το είδαν όπως λένε οι δημιουργοί του τουλάχιστον δύο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.