Ο Αλεξιάδης για το πότε θα ανοίξει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις - iefimerida.gr

Ο Αλεξιάδης για το πότε θα ανοίξει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Taxis ανοίγει για τις φορολογικές δηλώσεις το επόμενο σαββατοκύριακο, ή την μεθεπόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο «Ε» και την Φαίη Μαυραγάνη ανέφερε ότι την Τρίτη θα κατατεθούν οι διατάξεις που έλειπαν, καθώς ήταν σε διαπραγμάτευση, σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις. «Λύνεται λοιπόν το νομικό θέμα. Την Παρασκευή ψηφίζονται στη βουλή και αμέσως μετά ανοίγει το Taxisnet και ξεκινούμε τις φορολογικές δηλώσεις», πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης, που παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό στόχο, αλλά πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα γίνει πολύ νωρίτερα σε σύγκριση με άλλα χρόνια.

«Οι δηλώσεις θα γίνουν νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουν νωρίς οι δόσεις που προσπαθούμε να είναι όσες περισσότερες γίνεται», πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Σχετικά με τις αποδείξεις, επανέλαβε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν και να τις μαζεύουν όλες, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει η διάταξη για το «πλαστικό» χρήμα.

Ακόμη, χαρακτήρισε σκληρή τη διαπραγμάτευση, ενώ χαρακτήρισε ως εφιαλτική την κατάσταση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη, επισημαίνοντας ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η λήψη φορολογικών μέτρων που το μόνο που θα κατορθώνουν είναι να αυξάνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

«Δεν θεωρούμε ότι λύση για τα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας είναι μια υπερφορολόγηση και η διαρκής αύξηση των φόρων. Πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξουμε το διάλογο όχι με θέμα λίγοι ή πολλοί φόροι αλλά με θέμα δίκαιοι ή άδικοι φόροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ