Στο ΣτΕ η ΕΠΟ κατά Κοντονή για τη διακοπή του Κυπέλλου - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ η ΕΠΟ κατά Κοντονή για τη διακοπή του Κυπέλλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οχι» στη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος είπε η ΕΠΟ με προσφυγή της στο ΣτΕ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή με την οποία διεκόπη το Κύπελλο Ελλάδας 2015-2016, μία απόφαση που ελήφθη μετά τα επεισόδια στην Τούμπα.

Στην προσφυγή της η ΕΠΟ, αναφέρει ότι πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου διακόπτεται οριστικά Κύπελλο Ελλάδος, με μοναδικό λόγο ότι υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης φαινομένων βίας στους 4 αγώνες που απομένουν. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της εξουσίας που παρέχει ο νόμος 4326/2015 για τα «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό», καθώς δεν επικαλείται κανένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει κίνδυνος επανεμφάνισης της βίας, αλλά ούτε συνδέει με κάποιο τρόπο τα γεγονότα αυτά με την ανάγκη λήψης του προληπτικού μέτρου της διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΕΠΟ ζητεί μάλιστα την άμεση εκδίκαση της προσφυγή της από το Δ τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, σημειώνοντας ότι η επίμαχη απόφαση δεν είναι κύρωση για μια συγκεκριμένη ομάδα, κ.λπ., αλλά καταλαμβάνει ένα ευρύ κύκλο προσώπων, όπως είναι οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις, οι ομάδες, οι αθλητές, φίλαθλοι, οι διαφημιζόμενοι, τα ΜΜΕ κάθε είδους, κ.λπ. Ακόμη, αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή θα έχει και άλλες συνέπειες και ενέχει τον κίνδυνο η ΕΠΟ να αποκλειστεί και να αποβληθεί από τις διεθνείς οργανώσεις της FIFA και της UEFA, αλλά και να αποκλειστούν οι Ελληνικές ομάδες από τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΟ Κοντονής ΣτΕ Κύπελλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ