Σαββατοκύριακο με βαρυχειμωνιά σε όλη τη χώρα - iefimerida.gr

Σαββατοκύριακο με βαρυχειμωνιά σε όλη τη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασία, βροχές, χιόνια και δυνατοί βοριάδες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο η βαρυχειμωνιά κάνει ποδαρικό σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Στην Αττική η θερμοκρασία σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν σήμερα λίγες νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παράλληλα και στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν σήμερα λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότιο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την νανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν σήμερα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Και εκεί οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά. Στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνα στα ορεινά της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά στη Μακεδονία αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία και αύριο θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ