ESPN: Ο Αντετοκούνμπο έχει το «κορυφαίο σώμα» του ΝΒΑ - iefimerida.gr

ESPN: Ο Αντετοκούνμπο έχει το «κορυφαίο σώμα» του ΝΒΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρα πρόκειται για έναν ακόμη τιμητικό τίτλο. Οχι μόνο γιατί προέρχεται από το ESPN αλλά γιατί στηρίζεται καθαρά σε μια επιστημονική και ανατομική ανάλυση του κορμιού του Γιάννη Αντετοκούνμπο και όχι φυσικά στην προτίμηση των αγνωστών.

Στο αφιέρωμα του ESPN, ο Αντετοκούνμπο παρουσιάζεται ως ένας υπεράνθρωπος. Κάποια βασικά χαρακτηριστικά του είναι πολύ πάνω από αυτά του μέσου όρου των ανθρώπων και το αποδεικνύουν απλά οι αριθμοί.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλά από τα χαρακτηριστικά του άρχισαν από την ημέρα που μετακόμισε στο ΝΒΑ. Η παρουσία του στους Μπακς και η σκληρή προπόνηση, τον έχουν φέρει στο σημείο να χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο σώμα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Βέβαια κάποια από αυτά ήταν και ένα θέμα καθαρά οργανικό. Ο Αντετοκούνμπο πήρε άλλους 6 πόντους ύψος και πλέον ξεπερνά τα 2,10 μ. χωρίς μάλιστα να χάσει την εκρητικότητά του.

Πήρε 12 κιλά σε μυική μάζα κάτι που είναι εμφανές και από τις φωτογραφίες όμως κάπου εκεί ξεκινούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του, που όμοιά τους δεν υπάρχουν στο μέσο όρο ανθρώπων.

ESPN: Ο Αντετοκούνμπο έχει το «κορυφαίο σώμα» του ΝΒΑ | iefimerida.gr 0

Ο Αντετοκούνμπο έχει 10,1 εκατοστά μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών από αυτά των ανθρώπων στο ύψος του. Το μήκος του χεριού (από την άκρη του αντίχειρα ως την άκρη του μικρού δαχτύλου) είναι 30,4 εκατοστά, ενώ του μέσου ανθρώπου είναι 18,7 εκατοστά.

ESPN: Ο Αντετοκούνμπο έχει το «κορυφαίο σώμα» του ΝΒΑ | iefimerida.gr 1

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχεία, πάντως, είναι πως ο αχίλλειος τένοντας του διεθνούς άσου είναι 34,2 εκατοστά, διπλάσιος από τον μέσο όρο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να έχει μεγαλύτερη έκρηξη και επιτάχυνση και φυσικά άλμα!

ESPN: Ο Αντετοκούνμπο έχει το «κορυφαίο σώμα» του ΝΒΑ | iefimerida.gr 2

Η έρευνα του ESPN έγινε με τη βοήθεια του Μάρκους Έλιοτ, ιδρυτή του «P3 Applied Sports Science», ενός προπονητικού κέντρου που ειδικεύεται στην προηγμένη αξιολόγηση των αθλητών εστιάζοντας στα σωματικά τους χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο NBA σώμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ