Πλωτές εξοχικές κατοικίες στο Ντουμπάι με υποβρύχιους κήπους -Κοστίζουν 1,6 εκατ. [εικόνες] - iefimerida.gr

Πλωτές εξοχικές κατοικίες στο Ντουμπάι με υποβρύχιους κήπους -Κοστίζουν 1,6 εκατ. [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο συγκρότημα 42 εξοχικών πλωτών κατοικιών θα είναι έτοιμο μέσα στο 2016, και βρίσκεται στο αρχιπέλαγος The World με τα τεχνητά νησιά.

Τα νησιά σχηματίζουν τον παγκόσμιο χάρτη αν τα κοιτάξεις από ψηλά, γι' αυτό και έχουν πάρει αυτό το όνομα: The world. Εδώ όμως το θέμα μας είναι οι πλωτές κατοικίες, που ονομάζονται Floating Seahorse (=Αλογάκι της θάλασσας) και αυτόν τον καιρό κατασκευάζονται από την εταιρεία Kleindienst.

 Πλωτές εξοχικές κατοικίες στο Ντουμπάι με υποβρύχιους κήπους -Κοστίζουν 1,6 εκατ. [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από 42 ανεξάρτητες τριώροφες κατοικίες, οι οποίες είναι κάτι ανάμεσα σε πολυτελείς επαύλεις και σε πλοία χωρίς προπέλα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές. Το πάνω μέρος τους δηλαδή είναι πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και το άλλο μισό κάτω από αυτήν. Ηδη οι κατοικίες αυτές έχουν βγει στην αγορά και η κατασκευή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

 Πλωτές εξοχικές κατοικίες στο Ντουμπάι με υποβρύχιους κήπους -Κοστίζουν 1,6 εκατ. [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η διαρρύθμιση και η επίπλωση πάντως είναι ό,τι καλύτερο για διακοπές. Στον πάνω όροφο εκτείνεται μεγάλο ντεκ, για ηλιοθεραπεία και για βραδινά πάρτι. Το ντεκ είναι διακοσμημένο με σεζλόνγκ, εξωτερικό ντους, μικρή κουζίνα και τζακούζι με διάφανο πάτο που βγάζει στο σαλόνι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Αυτός ο διάφανος πάτος του τζακούζι λειτουργεί και σαν γυάλινη οροφή για το living room, που επιτρέπει στο φως του ήλιου να φωτίζει όλη μέρα το δωμάτιο.

 Πλωτές εξοχικές κατοικίες στο Ντουμπάι με υποβρύχιους κήπους -Κοστίζουν 1,6 εκατ. [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στο ίδιο επίπεδο με το σαλόνι εκτείνεται μια εντυπωσιακή βεράντα η οποία βρίσκεται και στο ίδιο ύψος με το νερό. Αυτή η βεράντα προορίζεται για τα επίσημα δείπνα και γι' αυτό διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο όμως είναι το... υπόγειο. Πρόκειται για την ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα η οποία βλέπει μέσα στη θάλασσα. Γύρω γύρω δηλαδή, έχει διάφανα τοιχώματα με θέα στον υποβρύχιο κήπο 46 τμ με τα εντυπωσιακά ψάρια και τα πανέμορφα κοράλλια.

 Πλωτές εξοχικές κατοικίες στο Ντουμπάι με υποβρύχιους κήπους -Κοστίζουν 1,6 εκατ. [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η κάθε κατοικία έχει βάρος περίπου 180 τόνους και διαθέτει από δύο έως τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Και παρότι οι κατασκευές είναι πλωτές, οι κατοικίες παραμένουν σταθερές σε ένα σημείο, μέσα στο νερό - ακουμπάνε στον βυθό.

 Πλωτές εξοχικές κατοικίες στο Ντουμπάι με υποβρύχιους κήπους -Κοστίζουν 1,6 εκατ. [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει πως για τη μελέτη των κατοικιών αυτών δαπανήθηκαν 5.000 ώρες και πως για τον σχεδιασμό και τη μηχανική υποστήριξή τους δαπανήθηκαν 13.000 ώρες. Στο πρότζεκτ απασχολήθηκαν συνολικά 200 εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντουμπάι ταξίδι διακοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ