Career Fair 4all στην Τεχνόπολη: Η 1η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία - iefimerida.gr

Career Fair 4all στην Τεχνόπολη: Η 1η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H πρώτη διοργάνωση που φέρνει την ελληνική αγορά εργασίας κοντά στα άτομα με αναπηρία.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Career Fair 4all, η 1η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα.
Από τις 11πμ μέχρι και τις 7μμ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εταιρείες, φορείς και ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμψύχωσης θα συνευρεθούν με ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας σαν ένα πρώτο βήμα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.

Στην Ελλάδα σχεδόν το 10% του πληθυσμού είναι άνθρωποι με αναπηρία. Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι η μεγαλύτερη μειονότητα στον κόσμο αποτελώντας το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Στην Ευρώπη, το 52% του εργατικού δυναμικού των ανθρώπων με αναπηρία παραμένουν οικονομικά ανενεργοί σε σχέση με το αντίστοιχο 28% ανθρώπων χωρίς αναπηρία. Ο κοινωνικός αποκλεισμός τους φέρει απώλεια πιθανού κέρδους ύψους ενός τρισεκατομμυρίου.

Στόχος της εκδήλωσης η δημιουργία μίας νέας εργασιακής νοοτροπίας, η οποία θα διαμορφωθεί σταδιακά με ανάλογες δράσεις κινητοποίησης, και θα λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ικανότητες και δεξιότητες κάθε υποψηφίου, ανεξάρτητα από την όποια παράπλευρη αναπηρία, εφόσον αυτή δεν επηρεάζει το έργο που καλείται να διεκπεραιώσει.

Το Career Fair.4all διοργανώνεται από την GloVo.4all η οποία ασχολείται με την ένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία στον εθελοντισμό με την υποστήριξη του kariera.gr σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού).

Ο χώρος της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων είναι προσβάσιμος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχουν εθελοντές και ειδικοί βοηθοί που θα εξασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της εκδήλωσης, εξυπηρετώντας κατά μήκος του κτιρίου και της εισόδου.

Career Fair 4all στην Τεχνόπολη: Η 1η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ