Η ακροδεξιά ζητά έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ - iefimerida.gr

Η ακροδεξιά ζητά έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο της εξόδου της Ολλανδίας από τη ζώνη του ευρώ εξετάζει το ολλανδικό κόμμα της άκρα δεξιάς PVV (Κόμμα για την Ελευθερία) το οποίο ζητά να πραγματοποιηθεί σχετική έρευνα για τις συνέπειες μια τέτοιας πολιτικής επιλογής.

«Η κυβέρνηση μας τρομάζει λέγοντας ότι θα σβήσει το φως αν βγούμε από το ευρώ. Φυσικά, κοστίζει χρήματα, όμως θέλω να ξέρω αν η επιστροφή στο φλορίνι θα μας αποφέρει μακροπρόθεσμα περισσότερο», δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Γκέερτ Βίλντερς.

Αν τα αποτελέσματα αξιολογηθούν ως θετικά, το PVV σκοπεύει να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Το PVV, που δεν έχει κρύψει ποτέ τον ευρωσκεπτικισμό του, στηρίζει την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε με 24 βουλευτές στη Βουλή σε σύνολο 150, ενώ στο παρελθόν έχει προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ