Παππάς σε Γεωργιάδη: 20.000 ευρώ το κόστος της μελέτης για τις τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Παππάς σε Γεωργιάδη: 20.000 ευρώ το κόστος της μελέτης για τις τηλεοπτικές άδειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποσό 20.000 ευρώ στοίχισε η μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρινίζει ότι η μελέτη ανατέθηκε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και όχι σε ελληνικό φορέα για να διασφαλιστεί η αμεροληψία και γιατί δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «για όσους ανησυχούν για την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, τους ενημερώνουμε ότι έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση δαπανών στην Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα οι αρχικές πιστώσεις για το έτος 2016 είναι μειωμένες κατά 4.117.000 ευρώ ή 11,03% από τις αρχικές πιστώσεις του 2015».

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας είναι «ένα κορυφαίο διεθνές πανεπιστημιακό ίδρυμα διδακτορικού και μεταδιδακτορικού επιπέδου. Καθώς συμμετέχουν σε αυτό κράτη – μέλη της Ε.Ε. θεωρείται το κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο και παράγει έρευνα αιχμής σε όλο το φάσμα των οικονομικών, νομικών και πολιτικών επιστημών».

Ακόμη το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας «εκπαιδεύει στελέχη των Ρυθμιστικών Αρχών όλης της Ευρώπης καθώς και άλλων φορέων της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σώμα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC)».

Μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας

  •     διεξήγαγε το σεμινάριο για λογαριασμό της Κομισιόν για τη νομοθεσία τηλεπικοινωνιών για δικαστές και μέλη ρυθμιστικών αρχών από όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.
  •     έχει εκδώσει πάνω από 25 επιστημονικά πορίσματα για θέματα ΜΜΕ.
  •     διενήργησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και executive seminars για μέλη ρυθμιστικών αρχών και της αγοράς τηλεπικοινωνιών.
  •     εκπόνησε ανεξάρτητη έρευνα για λογαριασμό του Independent Regulators Groups, με τίτλο “Broadband Diffusion: Drivers and Policies”.
  •    συνεργάζεται με θεσμικούς φορείς (DG Connect. IRG), αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις (Google, Wind, Sky, Orange, Alcatel κ.α.) στην κατεύθυνση εξεύρεσης και υιοθέτησης των βέλτιστων πρακτικών ρύθμισης του τηλεπικοινωνιακού τοπίου.

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι «η εν λόγω εμπειρογνωμοσύνη αφορά «policy proposals». Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει φορέας που να μπορεί να έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Κρίθηκε δε σκόπιμο να μην εμπλακούν Έλληνες ερευνητές ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αμεροληψία της».

Η ερώτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ.

Παππάς σε Γεωργιάδη: 20.000 ευρώ το κόστος της μελέτης για τις τηλεοπτικές άδειες | iefimerida.gr 0

Στην ερώτησή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύλ άλλων υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Επικρατείας είχε προδιαθέσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στις 25.5.2015, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα προωθούμενο σχέδιο της Κυβέρνησης για συγκεκριμένο σχήμα. Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος ΝΔ επισημαίνει ότι από πληροφορίες προκύπτει ότι, στην έκθεση υπάρχει διευκρίνιση ότι η μελέτη αυτή διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Επικρατείας της Ελλάδας προς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο. Συνεπώς, προκύπτει ότι ο κ. Παππάς ανέθεσε τη διενέργεια της συγκεκριμένη μελέτης στον παραπάνω φορέα.
Ο Υπουργός ερωτάται ποιος είναι ο εντολοδόχος αυτής της μελέτης, αν έγινε δωρεάν ή θα επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο πολίτη και αν διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με ελληνικά πανεπιστήμια ή φορείς με πείρα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ακόμη, ερωτάται ποιο-α είναι τα φυσικά πρόσωπα που διενήργησαν, συνέταξαν και υπέγραψαν την έκθεση, αν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη μελέτη και ακόμη στην περίπτωση που η μελέτη επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο πολίτη, με ποιο επιχείρημα την αποκρύπτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ