Το γύρο του κόσμου κάνει η ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου - iefimerida.gr

Το γύρο του κόσμου κάνει η ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και η κυβέρνηση συνεργασίας που σχηματίστηκε. Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις αλλά δεν λείπουν και τα πικρόχολα σχόλια.

«Σώζοντας την Ελλάδα: Μπορεί ο Παπαδήμος να τα βγάλει πέρα με τη χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;» είναι ο τίτλος του περιοδικού ΤΙΜΕ. Το περιοδικό αναφέρεται με ειρωνικά σχόλια στις «βυζαντινές» διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων μέχρι να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού ενώ συνδέει την επιτυχία του Λουκά Παπαδήμου όχι μόνο με τη διάσωση της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Οι New York Times διερωτώνται αν Ελλάδα και Ιταλία θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέσα από κυβερνήσεις τεχνοκρατών ενώ επισημαίνεται πως οι αγορές δεν θα καθησυχαστούν αν τόσο οι χρεωμένες χώρες, όσο και η Ευρώπη δεν κάνουν σοβαρά βήματα προς την επίλυση της κρίσης.

«Η χώρα δείχνει να ξαναβρίσκει το βηματισμό της έπειτα από μία εβδομάδα χάους» αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και μεταφέρει κλίμα ευφορίας από την Ευρώπη για την επιλογή του κ. Παπαδήμου.

Θερμά μεν, αλλά και με δόσεις ειρωνίας, υποδέχθηκε ο βρετανικός Economist την επιλογή του κ. Παπαδήμου, αναφέροντας πως «μπορεί να τους πήρε μία εβδομάδα να καταλήξουν, αλλά τουλάχιστον η επιλογή Παπαδήμου μοιάζει λογική». Το βρετανικό περιοδικό δεν παρέλειψε να εστιάσει στα τραγελαφικό παρασκήνιο που έλαβε χώρα πριν την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος με άρθρο που έφερε τον υπότιτλο «Πώς να μη σχηματίσετε κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ