Η πιο κρίσιμη συνάντηση της 10ετίας - Ολο το ελληνικό ποδόσφαιρο στο ίδιο τραπέζι - iefimerida.gr

Η πιο κρίσιμη συνάντηση της 10ετίας - Ολο το ελληνικό ποδόσφαιρο στο ίδιο τραπέζι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πιο κρίσιμη συνάντηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο πραγματοποιείται σήμερα. Στα γραφεία της Super League στις 16:00 θα βρεθούν για πρώτη φορά όλοι οι ιδιοκτήτες και εν δυνάμει ηγέτες των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, σε μια ιστορικής σημασίας συνέλευση του συνεταιρισμού.

Εχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Ντέμης Νικολαϊδης και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κάθισαν μαζί στο τραπέζι και αποφάσισαν να αλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια γενιά 40αρηδων μαζί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη (ΠΑΟΚ), Κώστα Πηλαδάκη (Λάρισα), Γιώργο Τσακίρη (Πανιώνιος) και Γιώργο Σπανό (Ατρόμητος) έδειχνε ικανή να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Κι όμως, από εκείνη τη συνάντηση στην οδό Αργοναυτών 1-3 στο Μαρούσι, τίποτα δεν άλλαξε. Ισως να χειροτέρεψε κιόλας με αποτέλεσμα, σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά, όλοι οι μεγάλοι να κάθονται ξανά στο τραπέζι της συζήτησης με στόχο να βρουν μια κοινή λύση.

Οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δημιούργησαν τριγμούς στα θεμέλια της Super League. Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος πρότεινε παίρνοντας την «πάσα» από τον ιδιοκτήτη της Σκόντα Ξάνθης Χρήστο Πανόπουλο, να συναντηθούν όλοι μαζί προκειμένου να σταματήσει πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο να αιμορραγεί.

Γιατί άλλαξε η ώρα συνάντησης

Ο Ιβάν Σαββίδης θα φτάσει στην Αθήνα με απευθείας πτήση από το Ροστόφ και αυτός ήταν ο λόγος που το ραντεβού πήγε για τις 16:00 αφού σε διαφορετική περίπτωση ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα προλάβαινε. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που θα μεταβεί στα γραφεία της Super League ενώ στο πλευρό του θα έχει τον Λούμπος Μίχελ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρά το γεγονός πως απέφευγε να δίνει το «παρών» στις συνελεύσεις της Super League, αυτή τη φορά θα είναι στα γραφεία συνοδευόμενος από τον Χρήστο Παναγόπουλο και την Αθηνά Μπαλωμένου.

Αγνωστο παραμένει αν τελικά θα δώσει το «παρών» ο Δημήτρης Μελισσανίδης αφού η δική του παρουσία αλλάζει εντελώς την εικόνα της συνάντησης. Δεδομένος από την πλευρά της η ΑΕΚ θα είναι ο Αλέξης Δέδες ενώ αν δεν μεταβεί στα γραφεία ο Μελισσανίδης τότε μαζί του θα πάει ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης.

Ερωτηματικό υπάρχει και γύρω από τον Ολυμπιακό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους, ίσως δεν δώσει το «παρών» ενώ επικρατεί και μια σύγχυση γύρω από τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Αν τελικά, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δεν παραστεί στη συνεδρίαση, τότε τον Ολυμπιακό θα εκπροσωπήσουν ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Θόδωρος Γιαννίκος αφού ο Γιάννης Βρέντζος ενδέχεται να απουσιάζει και αυτός στο εξωτερικό.

Εκπληξη με ΕΠΟ

Είναι δεδομένο πως η συμμαχία των τριών (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός) θα σταθεί κυρίως απέναντι στην ΕΠΟ και στην «πτώση» του Γκιρτζίκη. Δεν αποκλείεται στα γραφεία της Super League να παραστεί και άνθρωπος της ομοσπονδίας προκειμένου να ακούσει από κοντά τα όσα έχουν να καταλογίσουν στην ΕΠΟ οι ιδιοκτήτες των τριών συλλόγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Super League συνάντηση πρόεδροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ