Βέλγος πρωθυπουργός: Κλείστε τα σύνορα για να σωθεί η Σένγκεν - iefimerida.gr

Βέλγος πρωθυπουργός: Κλείστε τα σύνορα για να σωθεί η Σένγκεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ τόνισε την ανάγκη να σωθεί η Σένγκεν, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Υπάρχει μόνο μία πιθανή λύση (για να σωθεί η Σένγκεν) και αυτή είναι να κλείσουν τελείως τα (εξωτερικά) σύνορα της Σένγκεν στην παράνομη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση», δήλωσε.

Το Βέλγιο είχε ζητήσει να αναστείλει την συμφωνία των ανοικτών συνόρων καθώς η Γαλλία διέλυσε το προσφυγικό καταυλισμό στο Καλαί.

«Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» είπε ο Μισέλ, συμπεριλαμβανομένης της «καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης (στην Ευρώπη)».

Ο Μισέλ επίσης τόνισε την ανάγκη ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να οργανώσει hotspots στα σύνορα με την Τουρκία. «Όλοι πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη για να γίνουν λειτουργικά τα hotspot και η Ελλάδα πρεπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της» είπε και συνέχισε: «Αυτό είναι που θα τονίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαρλ Μισέλ σύνορα κλείσιμο Σένγκεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ