Φρικτός θάνατος στην Κίνα: Γυναίκα 43 ετών πέθανε κλεισμένη στο ασανσέρ - iefimerida.gr

Φρικτός θάνατος στην Κίνα: Γυναίκα 43 ετών πέθανε κλεισμένη στο ασανσέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άψυχο σώμα μιας Κινέζας 43 ετών, γνωστής μόνο με το μικρό της όνομα Wu, βρέθηκε σε ένα ασανσέρ ενός κτιρίου της πόλης Xi’an, στην Κίνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η άτυχη γυναίκα έμεινε κλεισμένη στο ασανσέρ επί έναν μήνα. Ολοι την είχαν ξεχάσει, κυρίως η εταιρεία που είχε την επίβλεψη του ασανσέρ.

Οι κάτοικοι του κτιρίου είχαν καλέσει την εταιρεία Shaanxi Kaiwen Mechanica γιατί το ασανσέρ δεν δούλευε. Η εταιρεία έστειλε δύο τεχνίτες, οι οποίοι αντί να ασχοληθούν με το πρόβλημα, επέλεξαν να κλείσουν το ασανσέρ και έφυγαν. Ξαναγύρισαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και τότε ανακάλυψαν ότι κάποιος είχε κλειστεί μέσα.

Η Shanghaiist αναφέρει και τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. Κάποιος Wang δήλωσε ότι μίλησε με τους τεχνίτες και του είπαν ότι «τα χέρια της άτυχης γυναίκας είχαν αρχίσει να λυώνουν. Είχε σημάδια παντού μέσα στο ασανσέρ, ήταν φρικτό».
Ενας άλλος κάτοικος, ο Xiaolin, περιέγραψε μια «απάνθρωπη σκηνή». Η αστυνομία και οι ανακριτές δεν έδωσαν καμία λεπτομέρεια για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η μοίρα αυτής της γυναίκας σόκαρε την Κίνα και όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής. Η πληροφορία αμέσως κυκλοφόρησε στο ίντερνετ. Οι αρχές της περιφέρειας Gaolin υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν καλύτερη έρευνα για να γνωστοποιηθούν οι υπεύθυνοι.
Δύο στελέχη της εταιρείας ασανσέρ συνελήφθησαν και κατηγορούνται για εγκληματική αμέλεια αφού οι τεχνικοί δεν έκαναν ούτε τα απαραίτητα: δεν αρκεί να παρατηρείς αν υπάρχει κάποιος κλεισμένος μέσα, πρέπει να ανοίγεις πρώτα το ασανσέρ για να βεβαιωθείς και μετά να το κλείνεις.

Ωστόσο, η έρευνα δεν θα σταματήσει εδώ αναφέρει το κανάλι CCTV : «Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι υπεύθυνη δεν είναι μόνο η εταιρεία. Πιστεύουν ότι η επιχείρηση που διαχειρίζεται τα κτίρια, η Xi’an Huicheng Property Management Company, ευθύνεται γιατί δεν ασχολείται με την συντήρηση».

Η περίπτωση με το ασανσέρ είναι μόνο το σύμπτωμα. 46 άτομα πέθαναν μέσα σε ασανσέρ το 2015, αφού τα μηχανήματα είναι αρχαία. Η κυβέρνηση αποφάσισε το 2015 να ανακαινιστούν πάνω από 100.000 ασανσέρ μιας περιοχής που έχει πολλές χιλιάδες ασανσέρ. Οι δέκα μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα υποσχέθηκαν ότι θα τα αλλάξουν με άλλα πιο ασφαλή.

Στην πόλη Xi’an, έγιναν αμέσως περιπολείες από τεχνικούς στα ασανσέρ της περιοχής όπου η κυρία Wu βρήκε φρικτό θάνατο, ενώ έγιναν προσπάθειες να καθησυχάσουν τον τοπικό πληθυσμό. Το μεγάλο πρόβλημα της μοναξιάς στις μεγάλες πόλεις της Κίνας επανέρχεται δριμύτερο.

Πώς μια γυναίκα 43 ετών μπορεί να έχει εξαφανιστεί επί ένα μήνα χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα; Ενα άλλο ασανσέρ δούλευε, επομένως η καθημερινή ρουτίνα συνεχιζόταν, με ένα πτώμα ακριβώς δίπλα. Οι γείτονες λένε ότι αντιλήφθηκαν την απουσία της αλλά δεν υπέθεσαν κάτι κακό, αφού η κυρία Wu ζούσε μόνη και δεν είχε πολλές κοινωνικές επαφές, μετά το διαζύγιό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα θάνατος ασανσέρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ