Γεννηματά: Να απαντήσει ξεκάθαρα η κυβέρνηση αν υπάρχει ενδεχόμενο φιλοξενίας 150.000 προσφύγων - iefimerida.gr

Γεννηματά: Να απαντήσει ξεκάθαρα η κυβέρνηση αν υπάρχει ενδεχόμενο φιλοξενίας 150.000 προσφύγων

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία της για τις δηλώσεις υπουργών, που τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για φιλοξενία 150.000 προσφύγων στην Ελλάδα, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνοντας ότι η υποχρέωση της χώρας μας είναι, με βάση τη συμφωνία, να δημιουργήσει 50.000 προσωρινές θέσεις υποδοχής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η Ελλάδα να υποχρεωθεί να φιλοξενήσει 150.000 πρόσφυγες στο έδαφός της.

Αν ο πρωθυπουργός επιστρέψει με δέσμευση για 150.000 θέσεις από τη Σύνοδο Κορυφής, τότε «κάτι αλλάζει» στη διακομματική συνεννόηση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τίθεται σοβαρό ζήτημα για τον αριθμό των ανθρώπων που θα φιλοξενήσει η χώρα μας. Αν υπάρχει τέτοιου είδους συμφωνία πρέπει να το γνωρίζουμε», τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ σημείωσε με νόημα ότι δεν μπορεί να καταλάβει εάν η βοήθεια που υπόσχεται η Ανγκελα Μέρκελ είναι για να διανεμηθούν στην ΕΕ οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα ή για να παραμείνουν φιλοξενούμενοι στη χώρα μας.

Τέλος, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει στη Σύνοδο Κορυφής να διεκδικήσει κυρώσεις για τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν τηρούν αυτή για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, όπως η Ουγγαρία ή η Σλοβακία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ