Ντε Μεζιέρ: Οχι στις εθνικές δράσεις σε βάρος της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ντε Μεζιέρ: Οχι στις εθνικές δράσεις σε βάρος της Ελλάδας

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική κυβέρνηση επενδύει σε ευρωπαϊκές λύσεις και στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι σε εθνικές δράσεις σε βάρος κρατών όπως η Ελλάδα, τόνισε ο Τόμας Ντε Μεζιέρ, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Στην προσφυγική κρίση δεν πρέπει κανείς να πιστεύει ότι η μόνιμη λύση βρίσκεται στις εθνικές επιμέρους δράσεις. Επιπλέον, τέτοια μέτρα είναι εις βάρος μεμονωμένων κρατών-μελών, όπως αυτή τη στιγμή κυρίως εις βάρος της Ελλάδας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών στην Realnews.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι επίπονες διαπραγματεύσεις θα αποδώσουν και θα επιτευχθεί ο σημαντικός περιορισμός του αριθμού των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν προς την Τουρκία. «Σε αυτό, όμως, πρέπει να συνεισφέρει και η Ελλάδα, μέσω πλήρους καταγραφής, αποτελεσματικών hotspots και επαναπροώθησης προσφύγων στην Τουρκία», επεσήμανε ο Ντε Μεζιέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμας ντε Μεζιέρ προσφυγική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ