Κυριακή με τα παιδιά στο Ζάππειο-Απαραίτητη διάθεση, προαιρετικά μασκέ - iefimerida.gr

Κυριακή με τα παιδιά στο Ζάππειο-Απαραίτητη διάθεση, προαιρετικά μασκέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 σήμερα το μεσημέρι, το Ζάππειο γίνεται ο απόλυτος αποκριάτικος προορισμός για τα παιδιά.

Αποκριάτικα εικαστικά δρώμενα με μεικτές τεχνικές από το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Τα Μανταλάκια», διαδραστική παράσταση τσίρκου από τους «Cirque Musical», ξυλοπόδαροι, face painting, μπαλονοκατασκευές, dj, street dance, παντομίμα και η δυναμική ομάδα εμψυχωτών του «Greek Animators» συνθέτουν μία διασκεδαστική γιορτή.

Κυριακή με τα παιδιά στο Ζάππειο-Απαραίτητη διάθεση, προαιρετικά μασκέ  | iefimerida.gr 0

Από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα μετατρέψουν τον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο, σε έναν μεγάλο παιδότοπο και προσκαλεί όλα τα παιδιά να ξεφαντώσουν σε μία πλούσια αποκριάτικη εκδήλωση.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Βig Band του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου με μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Κυριακή με τα παιδιά στο Ζάππειο-Απαραίτητη διάθεση, προαιρετικά μασκέ  | iefimerida.gr 1

Παράλληλα το σημερινό πρόγραμμα του Δήμου
11.00 Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. (αφετηρία)
Μαθητικό καρναβάλι με τη συμμετοχή σχολείων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και αποκριάτικη γιορτή στην πλατεία Αγίου Δημητρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργικά κόλπα από το μάγο “Balthazar”. Την παρέλαση συνοδεύουν καρναβαλιστές με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης». Διαδρομή: από Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. έως πλατεία Αγίου Δημητρίου (μέσω Πανόρμου)
11.00 Πλατεία Εσταυρωμένου
Μαθητικό καρναβάλι, μουσική και χορός με τη συμμετοχή σχολείων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και αποκριάτικο πάρτι στην πλατεία Πέτρουλα με εργαστήρια κατασκευής μάσκας, face painting και εμψυχωτές από την ομάδα «Ανεμόσκαλα». Διαδρομή: από πλατεία Εσταυρωμένου έως πλατεία Πέτρουλα μέσω Λένορμαν
11.00-14.00 Πλατεία Κυψέλης
Το πειρατικό της Αθήνας: Τα παιδιά συναντούν τον πειρατή Τζακ Σπάροου και μέσα από τρομερές δοκιμασίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό. Ένα συναρπαστικό παιχνίδι περιπέτειας με την καθοδήγηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Για παιδιά 11 - 15 ετών
11.00-13.00 Μουσείο «Δωδεκανησιακό Σπίτι»
(Δωδώνης 119 Σεπόλια)
Εργαστήριο κατασκευής παιδικής αποκριάτικης μάσκας για παιδιά 6 - 12 ετών και παράλληλη ξενάγηση στο χώρο του μουσείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ