Ποια στελέχη υπουργοποιούνται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ - iefimerida.gr

Ποια στελέχη υπουργοποιούνται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα προβλήματα για την νέα κυβέρνηση συνεχίζονται, προτού καν ορκιστεί, καθώς όπως ανακοινώθηκε η ώρα της ορκωμοσίας μεταφέρθηκε από τις 2 στις 4 το απόγευμα, ένδειξη ότι υπάρχει εμπλοκή στη σύνθεσή της, λόγω των διαφωνιών των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά για συγκεκριμένα υπουργεία.Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες σίγουροι στη νέα κυβέρνηση θεωρούνται ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργείο Οικονομικών με πιθανότερους συνεργάτες του τους κυρίους Φίλιππο Σαχινίδη και Γιάννη Μουρμούρα.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρείται εξίσου σίγουρος για τη θέση του ενός αντιπροέδρου της κυβέρνησης εάν και εφόσον ξεπεραστούν τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ., όπου τόσο ο κ. Σταύρος Δήμας, όσο και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος διεκδικούν τη θέση αυτή.

Από εκεί και πέρα ο κ. Δήμας καταλαμβάνει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών με αναπληρώτρια την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς ξεπεράστηκαν οι σκόπελοι που δημιουργούνταν από την επιμονή του κ. Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει στο ΥΠΕΞ τον κ. Σταύρο Λαμπρινίδη. Ο κ. Λαμπρινίδης σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες θα μεταφερθεί ως υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Παπανδρέου έχει θέσει βέτο και για τον σημερινό υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο που επιθυμεί να διατηρηθεί στην κυβέρνηση, κάτι που τελικά πέτυχε. Μαζί του παραμένει και ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Αμυνας, ενώ για αναπληρωτής υπουργός του ακούγεται ο κ. Γιάννης Ραγκούσης. Υφυπουργός θα είναι ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, και πρώην πρέσβης Γιώργος Γεωργίου.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα διατηρήσει το υπουργείο Υγείας, ενώ παίζεται ο αριθμός των υφυπουργών του. Ο κ. Παπαδήμος έχει ζητήσει τους ελάχιστους δυνατούς υφυπουργούς σε όλα τα υπουργεία προκειμένου να επιτευχθεί ένα ευέλικτο σχήμα μάχης.

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου θα παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας όπου ενδέχεται να έχει ως αναπληρωτή της τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και υφυπουργό την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου

Βέβαιη είναι η παραμονή στην κυβέρνηση των κκ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Δημήτρη Ρέππα πιθανότατα από τις θέσεις που ήδη κατείχαν. Ο κ. Ρέππας θα έχει ως υφυπουργούς τον κ. Παντελή Τζωρτζάκη και τον κ. Ντίνο Ρόβλια.

Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του κ. Τάσου Γιαννίτση με υφυπουργό την κυρία Φώφη Γεννηματά.

Βέβαιη είναι η παραμονή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου θα παραμείνει ο κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Στο υπουργείο Εργασίας θα παραμείνει ο κ. Κουτρουμάνης.

Ο κ. Σκανδαλίδης μένει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Αστέριο Ροντούλη του ΛΑΟΣ καθώς και τον κ. Γιάννη Δριβελέγκα που παραμένει στη θέση του.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένει ο κ. Χρήστος Παπουτσής με υφυπουργό τον κ. Μανώλη Οθωνα, παρά τις αρχικές πληροφορίες για υπουργοποίηση του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου.

Θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα θα έχουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, στο υπουργείο Υποδόμων, και Αδωνις Γεωργιάδης ως υφυπουργός Ναυτιλίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ