Λοβέρδος - Διαμαντοπούλου στα ίδια - Ραγκούσης σε άλλο υπουργείο - iefimerida.gr

Λοβέρδος - Διαμαντοπούλου στα ίδια - Ραγκούσης σε άλλο υπουργείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έγιναν πριν από λίγα λεπτά. Ηδη ειδοποιήθηκαν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ότι παραμένει στο υπουργείο Υγείας και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ότι μένει στο υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης θα είναι εντός του νέου κυβερνητικού σχήματος αλλά από άλλη θέση και όχι στο υπουργείο Υποδομών. Πιθανότατα στο υπουργείο Πολιτισμού, αν ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί.Αυτό το οποίο όμως έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η επιβεβαίωση της πληροφορίας που έχει δημοσιεύσει το iefimerida.gr ότι θα μειωθούν δραστικά οι υφυπουργοί. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Παπαδήμου σχεδόν σε όλα τα υπουργεία δεν θα υπάρχει πάνω από ένας υφυπουργός.

Εξαίρεση ίσως θα αποτελέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης θα αναλάβει θέση στο υπουργείο Υποδομών. Αλλες πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν κάνουν λόγο για τοποθέτηση του κ. Τάσου Γιαννίτση στο υπουργείο Εσωτερικών και του κ. Δημήτρη Παντερμαλή στο υπουργείο Πολιτισμού.

Από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι η γαλάζια παράταξη θα συμμετάσχει τελικά με 6 έως 8 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη χωρίς αντιπροέδρους. Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος προωθούνται για το Εξωτερικών και το Άμυνας αντίστοιχα. Υφυπουργός στο Άμυνας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο απόστρατος κ. Καράμπελας, ενώ στο υφυπουργός στο Πολιτισμού πηγαίνει ο κ. Πέτρος Αλιβιζάτος. Ακόμη, θεωρείται σίγουρη η τοποθέτηση του κ. Κώστα Αρβανιτόπουλου ως αναπληρωτή στο υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ