Ένα μαχαίρι, που υποτίθεται ότι βρέθηκε σε ένα σπίτι που ανήκε στον Ο.Τζ. Σίμπσον την εποχή που κατηγορήθηκε -και κατόπιν αθωώθηκε-για δύο φόνους, πριν από 21 χρόνια, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες, εκφράζοντας ωστόσο μεγάλες επιφυλάξεις για το κατά πόσο αληθεύουν οι ισχυρισμοί του ανθρώπου που τους το παρέδωσε.
«Πριν από περίπου έναν μήνα (...) ένας πολίτης» παρέδωσε στην αστυνομία «ένα αντικείμενο που περιγράφεται ως μαχαίρι» το οποίο φέρεται ότι βρέθηκε σε ένα κτίριο ιδιοκτησίας του Ο.Τζ. Σίμπσον «πιθανότατα κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης» του σπιτιού, εξήγησε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Λος Άντζελες, Άντριου Νέιμαν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η αστυνομία έχει στην κατοχή της το μαχαίρι αλλά δεν είναι βέβαιη κατά πόσο έχει αξία το αντικείμενο αυτό ως αποδεικτικό στοιχείο. Θα πρέπει να επαληθεύσει το πού βρέθηκε, υπό ποιες συνθήκες και ποια είναι ακριβώς η προέλευσή του, εξήγησε. Το μαχαίρι θα εξεταστεί για ίχνη DNA αλλά είναι πιθανόν όλη η ιστορία να είναι μια φάρσα, πρόσθεσε.
«Μάθαμε ότι ένας συνταξιούχος αστυνομικός είχε στην κατοχή του ένα αντικείμενο που είχε ληφθεί από την ιδιοκτησία του Ρόκινχαμ τη δεκαετία του 1990» και με βάση αυτήν την πληροφορία η αστυνομία το ζήτησε και το πήρε, εξήγησε ο Νέιμαν.
Το μαχαίρι ίσως να αποτελεί μια κρίσιμη «απόδειξη» για την έρευνα της διπλής δολοφονίας της Νικόλ Μπράουν Σίμπσον –της πρώην συζύγου του Ο.Τζ. Σίμπσον– και του συντρόφου της, του εστιάτορα Ρόναλντ Γκόλντμαν ή «μπορεί να είναι μια σκηνοθετημένη ιστορία», συνέχισε.
Ο πρώην σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ο.Τζ. Σίμπσον κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία το 1994 αλλά αθωώθηκε το 1995, μετά από μια πολύκροτη δίκη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού για μήνες. Ωστόσο, το 1997 κρίθηκε ένοχος για τους δύο θανάτους από τους ενόρκους σε μια αστική δίκη και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων. Ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού δεν καταβλήθηκε ποτέ.
Η Νικόλ και ο Γκόλντμαν είχαν δεχτεί πολλές μαχαιριές στον λαιμό και στο κεφάλι αλλά το φονικό όπλο δεν βρέθηκε ποτέ.
Ο Ο.Τζ. Σίμπσον δεν μπορεί να δικαστεί ξανά για τους δύο φόνους.