Αόρατες φωτογραφίες - Βήμα, βήμα η δημιουργία τους στο Atopos για μια μέρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αόρατες φωτογραφίες - Βήμα, βήμα η δημιουργία τους στο Atopos για μια μέρα [εικόνες]

Η έκθεση/συνάντηση με τον καλλιτέχνη Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Ο Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης παρουσιάζει τη διαδικασία δημιουργίας του νέου του έργου Light and Sound Reaction, ως δράση. Κλεισμένος σε ένα δωμάτιο της Atopos cvc ο καλλιτέχνης θα καταγράψει το πρώτο μέρος της καινούργιας δουλειάς του μέσω της ειδικής τεχνικής του. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ζωντανά από οθόνη στο εργαστήριο που θα έχει στηθεί ακρίβως δίπλα στο δωμάτιο αυτό.

Αόρατες φωτογραφίες - Βήμα, βήμα η δημιουργία τους στο Atopos για μια μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Tο έργο
Το Light and Sound Reaction είναι εμπνευσμένο από το πρώτο project που δημιούργησε ο καλλιτέχνης το 2010 με τίτλο Light Reaction το οποίο παρουσίασε στην ερευνητική πολιτιστική διοργάνωση Lille 3000, στην γαλλική πόλη Λιλ (2012) και στον εκθεσιακό χώρο σύγχρονης πειραματικής τέχνης Palais de Tokyo, στο Παρίσι (2014). Το πρότζεκτ του 2010 αποτελείται από 12 μεγάλες φωτογραφίες σε υπερέκθεση, που εκτυπώθηκαν σε γυαλιστερό χαρτί, και στις οποίες τα θέματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε ένα λευκό περιβάλλον καταδεικνύοντας το τέλος ή την αρχή της ανθρώπινης συνύπαρξης.

Αόρατες φωτογραφίες - Βήμα, βήμα η δημιουργία τους στο Atopos για μια μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ως προέκταση αυτού, το Light And Sound Reaction αποτελείται από βίντεο τα οποία θα παρουσιάζουν τη συνύπαρξη δυο πρώην εραστών που έχουν να συναντηθούν καιρό σε ένα δωμάτιο για κάποιες ώρες. Τα βίντεο θα καταγράψουν εκφράσεις του σώματος, κινήσεις, αισθήματα και συναισθήματα σε συνδυασμό με την ηχητική εγκατάσταση στο σκοτεινό δωμάτιο αποτυπώνοντας την τρυφερότητα των δυο πρώην εραστών χωρίς εικόνες ή φως.

Αόρατες φωτογραφίες - Βήμα, βήμα η δημιουργία τους στο Atopos για μια μέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο καλλιτέχνης
Ο Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης έχει αναπτύξει τη δική του τεχνική φωτογραφίζοντας σε υπερέκθεση, ενώ παίζει με τις ρυθμίσεις της μηχανής ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει να χρησιμοποιεί προγράμματα όπως το photoshop ενώ μένει μακριά από τεχνητά μέσα και περισπασμούς. Ο καλλιτέχνης δουλεύει για πρώτη φορά με βίντεο και ηχητική εγκατάσταση και τον ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσει ξεχωριστά τις δύο λειτουργίες της φωτογραφικής του μηχανής.

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης. Σχεδιασμός φωτισμού: Νύσσος Βασιλόπουλος

Η έκθεση
«Light and Sound Reaction», βίντεο-δράση του Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη
Ατοpos cvc: Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Αθήνα (πλησίον σταθμών Κεραμεικού και Μεταξουργείου)
Ημέρα: Τετάρτη 9 Μαρτίου (19.00 μέχρι τις 23.00)
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ