Μετά από τόσο κρέας, μια απαλή μακαρονάδα θα κάνει καλό. Επέλεξα μια συνταγή με νοστιμιές και γεύσεις.
Υλικά
250 γραμμάρια πανσέτα αυθεντική, κομμένη σε κύβους
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμός 1 λεμονιού
Λίγο ξύσμα λεμονιού
1 ζωμό κότας
1 πακέτο ριγκατόνι
2 χούφτες σπανάκι φρέσκο, κομμένο χοντρά
Τυρί παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε την πανσέτα
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέστε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού
- Λιώστε το ζωμό κότας σε ζεστό νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα
- Αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σε βραστό, αλατισμένο νερό, βράστε τα ριγκατόνι
- Κρατήστε ένα ποτηράκι νερό από τα μακαρόνια και σουρώστε τα
- Ρίξτε τα ριγκατόνι μέσα στην κατσαρόλα με την πανσέτα
- Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το σπανάκι
- Τρίψτε και λίγη παρμεζάνα
- Ανακατέψτε απαλά
- Ρίξτε και το ποτηράκι νερό μακαρονιών (αν χρειαστεί)
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε 2 λεπτά είναι έτοιμο, να μη βράσει το σπανάκι
- Σερβίρετε αμέσως και τρίψτε παρμεζάνα και πιπέρι από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο