Σε πυρηνική ετοιμότητα η Βόρεια Κορέα με εντολή Κιμ Γιονγκ Ουν - iefimerida.gr

Σε πυρηνική ετοιμότητα η Βόρεια Κορέα με εντολή Κιμ Γιονγκ Ουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εντολή τα πυρηνικά όπλα να είναι σε ετοιμότητα «ανά πάσα στιγμή» εναντίον της ολοένα και μεγαλύτερης απειλής των εχθρών του έδωσε στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την απόφαση του Βορειοκορεάτη ηγέτη μετέδωσαν τα κρατικά μέσα της χώρας του την Παρασκευή το πρωί (τοπική ώρα) και πρόκειται για μία κίνηση που προφανώς έχει ως στόχο να ασκήσει πίεση στη διεθνή κοινότητα, μετά την επιβολή βαρύτερων κυρώσεων που επέβαλε ο το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ εις βάρος της χώρας του την περασμένη Τετάρτη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε την άσκηση των νέων πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων και στη συνέχεια κάλεσε την στρατιωτική ηγεσία της χώρας του να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς «ανά πάσα στιγμή» μπορεί να δώσει σχετική εντολή ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη απειλή από τους εχθρούς.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να πυροδοτήσει τις πυρηνικές κεφαλές ανά πάσα στιγμή γιατί οι εχθροί μας απειλούν την επιβίωσή μας» φέρεται να είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ πρόσθεσε: «Σε μια εποχή που οι Αμερικάνοι σκορπούν πόλεμο και καταστροφή σε άλλες χώρες και λαούς, το μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το δικαίωμα στη ζωή είναι η ενίσχυση της πυρηνικής μας ικανότητας».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εξαπλή δοκιμή μικρού βεληνεκούς πυραύλων. Πρόκειται για μία κίνηση-απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις κατά της Πιονγκ Γιανγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα πυρηνικη ετοιμοτητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ