Γιούνκερ: Δεν θα διώξουμε καμία χώρα από την ευρωζώνη - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Δεν θα διώξουμε καμία χώρα από την ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο «έξωσης» οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως μια τέτοια ενέργεια δεν προβλέπεται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

«Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε», υπογράμμισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1 χθες το βράδυ και δήλωσε σίγουρος πως η σημερινή σύνθεση της ευρωζώνης δεν θα μεταβληθεί προς τα κάτω τα επόμενα χρόνια:

«Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ. Είμαι πεπεισμένος ότι σε 10 χρόνια η ευρωζώνη θα έχει περισσότερα μέλη».

Ο Γιούνκερ δήλωσε ακόμη πως θεωρεί ότι είναι «παράλογο» να πιστεύει κανείς ότι η Ευρώπη είναι μια περιοχή χωρισμένη ανάμεσα σ' αυτά που αποκάλεσε «έναν ενάρετο βορρά και έναν μη ενάρετο νότο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ