Ρέγκλινγκ: Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε για την αξιολόγηση - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε για την αξιολόγηση

EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως θα κλείσει η συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος, παρά τις διαφορές, εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Τα πολιτικά ζητήματα είναι δύσκολα, αλλά κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση», δήλωσε σε εκδήλωση στο Chatham House, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Πιστεύω επίσης πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει», επεσήμανε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Eurogroup θα εξετάσει την ελάρυνση του ελληνικού χρέους και όχι το κούρεμα αυτού.

«Στο τέλος, όταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί το Eurogroup θα εξετάσει την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όχι κούρεμά του αλλά περαιτέρω ελάφρυνσή του», είπε.

Καταλήγοντας, αναγνώρισε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια για την αντιμετώπιση το κόστος από τους χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία και όχι μόνο που φτάνουν καθημερινά στην χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ