Κουτσούμπας από hotspot Λέσβου: Με αυτές τις προδιαγραφές εγκλωβίζονται οι άνθρωποι στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Κουτσούμπας από hotspot Λέσβου: Με αυτές τις προδιαγραφές εγκλωβίζονται οι άνθρωποι στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κανένας ουσιαστικά δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Αντίθετα και με τα hot spot και με όλες τις άλλες προδιαγραφές, βοηθούν στο να εγκλωβίζονται».

Αυτό δήλωσε από τη Λέσβο όπου βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το hot spot στην περιοχή Μόρια. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από υπεύθυνους, με επικεφαλής εκπροσώπους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και παρακολούθησε απο κοντά τα στάδια που πρέπει να περάσει ο πρόσφυγας και ο μετανάστης προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

«Θα πρέπει να υλοποιηθεί επιτέλους η πρόταση που λέει ότι από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι κυρίως η Τουρκία, αλλά και η Ιορδανία και ο Λίβανος, να φεύγουν αεροπορικώς, με πλοία, με οποιοδήποτε μέσο, αφού γίνει η καταγραφή τους για τις χώρες προορισμού τους, για όπου πρέπει» δήλωσε.
«Ταυτόχρονα, όσοι έχουν εγκλωβιστεί ή βρίσκονται σήμερα στα νησιά του Αιγαίου, θα πρέπει να φεύγουν, όχι για άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να ανακυκλώνεται το πρόβλημα στον Πειραιά, στο κέντρο της Αθήνας ή στην Ειδομένη, αλλά απευθείας, με οποιοδήποτε μέσο, να κατευθύνονται στις χώρες της ΕΕ, εκεί δηλαδή όπου προορίζονται να πάνε. Αυτή είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση για να αποφύγουμε και όλα αυτά τα προβλήματα, που το ένα φέρνει το άλλο και ανακυκλώνεται το τεράστιο πρόβλημα, δημιουργώντας ζητήματα και στους Έλληνες εργαζόμενους και στο λαό της Λέσβου, στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα».

Το βράδυ ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ