Εκδήλωση Μπαλάφα-Βερναρδάκη -Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στη Φώφη Γεννηματά για να μπει στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Εκδήλωση Μπαλάφα-Βερναρδάκη -Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στη Φώφη Γεννηματά για να μπει στην κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η «Πλατφόρμα ‘10», διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή στο ξενοδοχείο Τιτάνια, εκδήλωση, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος.

Ομιλητές, θα είναι ο αρμόδιος υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υφυπουργός εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, αλλά και ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος. Τη συζήτηση, θα συντονίζει ο δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας.

Προσκλητήριο στις υγιείς σοσιαλιστικές δυνάμεις

Κομματικές πηγές από την Κουμουνδούρου, μιλώντας στο iefimerida.gr δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Έτσι, πέραν του ότι η εκδήλωση θα γίνει για να στηριχθεί η εν λόγω μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, δεν κρύβουν ότι απευθύνουν προσκλητήριο προς τις «υγιείς δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας».

Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται η διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Μόλις κλείσει η αξιολόγηση θα ανοίξουμε συζήτηση για συμμετοχή και άλλων προσώπων στην κυβέρνηση» αναφέρει στις κατιδίαν συζητήσεις του υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

«Πρέπει να κάνει διεύρυνση ο Τσίπρας και με άλλα στελέχη εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικότητες, άξιους και κινούμενους στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας» εξομολογήθηκε, πρόσφατα, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος συμμετέχει στις συσκέψεις για το προσφυγικό.

Δίχτυα ως την Φώφη Γεννηματά

Παρότι επισήμως τόσο η Χαριλάου Τρικούπη όσο και το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται σε κομματικό ...πόλεμο, εντούτοις τα υπόγεια ρεύματα συνεννόησης δεν έπαψαν να υπάρχουν. Δεν είναι τυχαία η φράση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ «μας χωρίζει χάος με τη ΝΔ», με την οποία ερχόταν ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενη μια «αριστερή» πολιτική.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις, αμέσως μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, να διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα. Οι εγγύτερες στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η Φώφη Γεννηματά, μπροστά στις προκλήσεις που ανοίγονται αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας, με ανοιχτό το μέτωπο του προσφυγικού, θα συζητούσε μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία.

Στο δευρυμένο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία σήμερα συστεγάζονται με το ΠΑΣΟΚ, αλλά πιθανότατα και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έχει στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποχώρηση από την ηγεσία.

Κατάληψη του κέντρου

Στις προθέσεις του πρωθυπουργού, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι να κάνει άνοιγμα στο Κέντρο και να το σηματοδοτήσει με την παρουσία υπουργών από τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η επόμενη εκλογική μάχη θα δοθεί στο Κέντρο, τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο» και θέλουν να προλάβουν κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα πραγματοποιήσει διεύρυνση στον κεντρώο χώρο, με συγκεκριμένα ονόματα, και αναμένεται να ξεδιπλώσει την στρατηγική του στο προσεχές Συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στις 22-24 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ