Αλαφούζος: Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο - Μόνο δική μου η ευθύνη - iefimerida.gr

Αλαφούζος: Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο - Μόνο δική μου η ευθύνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη φετινή πορεία της ομάδας ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως τον πρώτο υπεύθυνο. Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί ξανά στο επίμαχο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν διεξήχθη, τον Σταύρο Κοντονή αλλά και στις φετινές λανθασμένες μεταγραφές.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλησε να σταθεί συγκεκριμένα στον Σταύρο Κοντονή και όχι στην κυβέρνηση, για τις αποφάσεις του κατά του Παναθηναϊκού ενώ δεν δίστασε να πει πως από τον θυμό που ξεχείλιζε μέχρι και αυτός θα έμπαινε μέσα στο γήπεδο, όταν ανακοινώθηκε η ματαίωση του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία στα οποία στάθηκε ο Αλαφούζος.

- Το καλοκαίρι, όταν τελείωσε πέρυσι η σεζόν, το πρωτάθλημα μας είχε κλαπεί και είχαμε μεγάλα όνειρα και ελπίδες για τη φετινή χρονιά. Με τους τεχνικούς διευθυντές και τον προπονητή κάναμε προσθήκες, πήραμε τον Εσιέν για να ανέβει επίπεδο η ομάδα, πήραμε κι άλλους ποδοσφαιριστές. Αλλά για πολλούς λόγους και για λόγους τραυματισμών, δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εκ των υστέρων κάποιες μεταγραφές αποδείχθηκαν λανθασμένες γιατί δημιουργήθηκαν ανισορροπίες στα συμβόλαια. Ήταν κάτι που έπρεπε να είχαμε αποφύγει. Γι' αυτά η ευθύνη είναι δική μου. Δέχομαι εισηγήσεις, αλλά εγώ έχω την ευθύνη.

- Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας μας. Η χρονιά δεν ήταν καλή, οι παίκτες είναι δικαιολογημένοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε την δράση του συστήματος, πόσο ξύλο έχουν φάει, δεν προστατεύονται από την διαιτησία. Οι παίκτες είναι άνθρωποι και απογοητεύονται. Για παράδειγμα ο Νίκος ο Καρέλης που είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας έβγαζε μία απογοήτευση.

- Ήθελε να φύγει από τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι έχουμε καταντήσει, να θέλουν οι παίκτες να φύγουν και να κερδίζουν στο γήπεδο και όχι να αποδίδονται πράγματα με άλλες μεθόδους. Αυτά δεν αλλάζουν ότι εγώ δεν έχω πρώτος την ευθύνη.

- Φτάσαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, θέλαμε να φτάσουμε πιο κοντά. Δεν τα καταφέραμε, έγιναν λάθη και από τους οπαδούς. Είχαμε πολύ εχθρική αντιμετώπιση από τον κ. Κοντονή. Δεν έχω δει άλλη ομάδα να τιμωρείται. Μας κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν θέλω τιμωρίες στις άλλες, δεν θέλουμε να κερδίζουν οι ομάδες στα χαρτιά όπως το κάνει ο Ολυμπιακός. Πέσαμε πάλι στην παγίδα τους. Φέτος το είχαν στήσει διαφορετικά. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Θεοδωρίδη με την αστυνομία. Ήταν στην τσίτα να μας τιμωρήσουν. Δεν ήθελαν να παίξουν. Πάλι όλα αυτά με δική μας ευθύνη, ίσως, να έπρεπε να έχουμε ένα καλύτερο δίκτυο να τα αποφύγουμε αυτά. Η είσοδος στο γήπεδο,να σας πω κάτι, θα μπορούσα να μπω και εγώ. Μετά από δύο ώρες.

- Φτάσαμε πριν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού σε οριακή κατάσταση. Θέλαμε να πάρουμε πίσω τη χαμένη τιμή της χρονιάς. Έγιναν λάθη και από τους οπαδούς, αλλά στη συνέχεια είχαμε μια πολύ εχθρική αντιμετώπιση από τον κύριο Κοντονή. Αυτή η ιστορία μας στοίχισε πάνω από ένα εκατομμύριο. Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη για όλους. Φέτος πέσαμε στην παγίδα τους. Πέρυσι είχε γίνει το ίδιο με τον κύριο Μαρινάκη και τον Περέιρα. Φέτος ήταν διαφορετικά. Περίμεναν την παραμικρή αφορμή γιατί φοβόντουσαν να παίξουν το παιχνίδι στο γήπεδο.

- Ένας από τους βασικούς λόγους που έφυγε ο Αναστασίου ήταν για να αποφύγουμε τα χειρότερα μετά τον Ολυμπιακό, για να μην έχουμε φασαρίες με τους οπαδούς μας μετά από ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα. Φέτος φτάσαμε κοντά στην καταστροφή. Αλλάξαμε προπονητή, ήρθε ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος είδε ότι η ομάδα υπέφερε από κόπωση. Κάναμε πολλές μεταγραφές, με μεγάλη επιτυχία. Ξέραμε ότι η ομάδα δεν θα ήταν έτοιμη αμέσως. Υπήρχε ρίσκο. Ο προπονητής χρειαζόταν να κάνει πειράματα.

- Θα ήθελα να σας επισημάνω την αποβολή του Ζέκα, η οποία έγινε επίτηδες. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε πάρει εντολή για να συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο στο παρελθόν. Αυτά θα δημοσιοποιηθούν στο μέλλον.

- Τα λεφτά δεν λύνουν όλα τα προβλήματα. Εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας. Η ομάδα πρέπει να είναι πάνω από όλα ομάδα και να βελτιώνεται συνεχώς. Αυτοσκοπός δεν είναι η ακριβή ομάδα, αλλά η καλή ομάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Αλαφούζος Παναθηναϊκός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ