Ο Ασαντ καλεί τους αντάρτες να παραδώσουν τα όπλα τους: Θα σας δώσουμε πλήρη αμνηστία - iefimerida.gr

Ο Ασαντ καλεί τους αντάρτες να παραδώσουν τα όπλα τους: Θα σας δώσουμε πλήρη αμνηστία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση στους αντάρτες της Συρίας για αφοπλισμό τους απηύθυνε ο Μπασάρ αλ Ασαντ, υποσχόμενος ότι θα τους χορηγηθεί πλήρης αμνηστία.

Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να τηρηθεί η εκεχειρία, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. «Εχουμε περιορίσει τους εαυτούς μας προκειμένου να μην υπάρχουν αντίποινα, ώστε να δοθεί μία ευκαιρία στη συμφωνία να αντέξει», δήλωσε ο Ασαντ, αλλά συμπλήρωσε: «Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Εξαρτάται από την άλλη πλευρά». Ακόμη, κατήγγειλε ότι οι «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντάρτες, παραβιάζουν από την πρώτη ημέρα τη συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών.

Παρόλα αυτά, πρόσφερε μία «επιστροφή στη ζωή του πολίτη», σε όσους μαχητές της αντιπολίτευσης παραδώσουν τα όπλα τους. «Το πιο σημαντικό για εμένα, νομικά και συνταγματικά, είναι ότι δεν επιτρέπεται, ως πολίτης, να έχεις πολυβόλα, να τραυματίζεις ανθρώπους και να καταστρέφεις περιουσίες. Αυτό είναι το μόνο που ζητάμε. Θα δώσουμε σε όλους πλήρη αμνηστία», τόνισε.

Αναφερόμενος στον λαό της Συρίας, ο Ασαντ τόνισε ότι υποφέρουν από μία ανθρωπιστική καταστροφή, αλλά αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις τους αποκλείουν τις προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα, στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών. «Πώς μπορούμε να τους εμποδίσουμε να έχουν φαγητό από τη στιγμή που δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να έχουν όπλα;», σχολίασε.

Τέλος, καλωσόρισε τη βοήθεια της Γερμανίας, που υποδέχεται Σύρους πρόσφυγες, αλλά διερωτήθηκε αν θα ήταν «πιο έξυπνο και λιγότερο δαπανηρό», να τους βοηθήσει να ζήσουν στη δική τους χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπασάρ Αλ Άσαντ αντάρτες εκεχειρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ