Για το «Λυκόφως των πολιτικών ηγεσιών» γράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος - iefimerida.gr

Για το «Λυκόφως των πολιτικών ηγεσιών» γράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο του βιβλίο κυκλοφόρησε ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον χαρακτηριστικό, όσο και αινιγματικό τίτλο «ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ, Αίτια ή αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης;».
Μέσα σε αυτό ο αναγνώστης θα δει, πώς ο κλασσικός καπιταλισμός έπεσε θύμα, και απορροφήθηκε από τις επιταγές της υπερκατανάλωσης του νεοφιλελευθερισμού, απαξιώνοντας τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Το βιβλίο είναι επίκαιρο διότι σχολιάζεται η οικονομική κρίση που βιώνουν οι περισσότερες καπιταλιστικές χώρες της Δύσης –ακόμη και οι υπερδυνάμεις-, και η φανερή αδυναμία των πολιτικών να επικεντρωθούν στους κινδύνους που υπάρχουν για το εκάστοτε κοινωνικό σύνολο. Οι πολιτικοί παρασυρμένοι από τον φρενήρη ρυθμό που τρέχουν οι οικονομικές εξελίξεις όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να προβλέψουν την επερχόμενη κρίση, αλλά αδυνατούν να την αντιμετωπίσουν.

«Ναρκωμένες και ανήμπορες» χαρακτηρίζονται οι κυβερνήσεις Ευρώπης και ΗΠΑ, οι οποίες κινδυνεύουν πλέον να περιθωριοποιηθούν από τους ταγούς της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, οι οποίοι φιλοδοξούν να τους αντικαταστήσουν για να επιτύχουν έναν και μόνον σκοπό, την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ