Τι γράφουν τα ξένα media για τον Λουκά Παπαδήμο - iefimerida.gr

Τι γράφουν τα ξένα media για τον Λουκά Παπαδήμο

Λουκάς Παπαδήμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως έναν ικανότατο οικονομολόγο, τεχνοκράτη, τραπεζικό στέλεχος και ακαδημαϊκό περιγράφουν τα ξένα media τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Στα δεκάδες προφίλ του που δημοσιεύονται στο διεθνή Τύπο ο Λουκάς Παπαδήμος σκιαγραφείται ως ένα πρόσωπο που χαίρει σεβασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα εκφράζεται συγκρατημένη αιδιοδοξία για την πολιτική του καριέρα.
Οι New York Times αναφέρουν πως ο Παπαδήμος κινείται εκτός του παραδοσιακού συστήματος των πολιτικών της Ελλάδας και τον χαρακτηρίζει ως «έναν τεχνοκράτη που πιθανά είναι ικανός να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο μονοπάτι».
Το Bloomberg δημοσιεύει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Έλληνα πρωθυπουργό με τον τίτλο «Από το Χάρβαρντ στο χείλος του γκρεμού» τονίζοντας τα μεγάλα προβλήματα της χώρας που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Λουκάς Παπαδήμος. Κάνει μεγάλη αναφορά στις σπουδές του, ενώ δημοσιεύει και δηλώσεις πρώην συνεργατών του και πολιτικών αναλυτών που τον χαρακτηρίζουν «ικανότατο τραπεζίτη» αλλά και πως «είναι ένας άνθρωπος που διατηρεί ικανοποιητική απόσταση από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και για αυτό μπορεί να σταθεί πάνω από αυτό». Το άρθρο αναφέρεται και στην συμμετοχή του Παπαδήμου στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά και στην επιλογή της έδρας της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, τονίζει πως χαίρει εκτίμησης σε διεθνές επίπεδο αλλά το άρθρο καταλήγει με την αναφορά ενός πρώην συνεργάτη του Λουκά Παπαδήμου και οικονομολόγου του Τομπάιας Μπλάτνερ που δηλώνει «Δεν έχει εμπειρία στην πολιτική. Ο Παπαδήμος είναι καλό παιδί. Αλλά για να περάσεις δρακόντια μέτρα χρειάζεται ένας σκληρός τύπος με πολιτικό βάρος και ικανότητες».
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde φιλοξενεί το πορτρέτο του νέου πρωθυπουργού υπό τον τίτλο «Ένας οπαδός της αυστηρότητας στην κεφαλή της Ελλάδας» και κάνει αναφορά στην καριέρα του ως οικονομολόγος, καθηγητής, και τραπεζικό στέλεχος.
Η ιταλική εφημερίδα La Republica κάνει μια εκτενή αναφορά στην πορεία του νέου Έλληνα πρωθυπουργού και εστιάζει στην θητεία του ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, αλλά και ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τον «ο άνθρωπος κλειδί στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
Και το γερμανικό Spiegel αναφέρεται στην ακαδημαϊκή καριέρα, τις σπουδές και το πλούσιο βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου, αλλά το άρθρο καταλήγει αναφέροντας ότι «μολονότι θα περίμενε κανείς ότι λόγω του αυστηρού επαγγελματισμού του ο Λουκάς Παπαδήμος θα είχε μόνο υποστηρικτές κάτι τέτοιο δεν ισχύει» και προσθέτει πως αρκετοί Έλληνες συνδέουν το όνομά του με την ακρίβεια που έφερε στην Ελλάδα η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ