Αυτό το κυριακάτικο φαγητό έχει εγγραφεί στη μνήμη μου -Οπως τα γεμιστά το καλοκαίρι, η μυρωδιά της καρύδας στην παραλία, οι σαγιονάρες στο νησί, τα κοντομάνικα τον Απρίλιο και τα ...κονσέρτα του Μότσαρτ που ακούγαμε στο ράδιο Κόσμος, πριν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υλικά
- 1 κιλό παϊδάκια χοιρινά, με όλο το κρεατάκι τους
- 20 περίπου πατατούλες μικρές και σκληρές, τύπου Νάξου
- 2 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 ζωμό λαχανικών ή κότας
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητήστε από τον κρεοπώλη να κόψει τα παϊδάκια ανά 2 η 3 κοκκαλάκια
- Καθαρίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό, μια-μια
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
- Βάλτε το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ροδίστε το κρεμμύδι
- Βγάλτε το, αφήστε το στην άκρη
- Στην κατσαρόλα προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και ροδίστε καλά τα παϊδάκια
- Σε μέτρια φωτιά, να πάρουν καλό χρώμα
- Προσθέστε τα κρεμμύδια και το αλεύρι, ανακατέψτε καλά
- Προσθέστε τον ζωμό και το κρασί και αφήστε να πάρει βράση
- Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι
- Προσθέστε τις πατάτες
- Βάλτε και μισό ποτηράκι νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε το να βράσει, περίπου 40-50 λεπτά
- Αν έχει πολύ ζωμό, αδειάστε τον με μια κουτάλα και ανεβάστε λίγο τη φωτιά να γίνει όπως θέλετε
- Τόσο λαχταριστό που πραγματικά συγκινείσαι!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο