Όσοι μένουν στην Πράγα και αγαπούν τα γλυκά είναι πολύ τυχεροί, καθώς θα δοκιμάσουν πρώτοι τη νέα «ανακάλυψη» σε dessert, το «doughnut cone».
Πρόκειται για ένα ντόνατ σε σχήμα κώνου γεμισμένο με παγωτό. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι πως η ζύμη από τον κώνο φτιάχνεται στα... κάρβουνα. Ουσιαστικά η ζύμη φτιάχνεται σύμφωνα με μία παραδοσιακή συνταγή από τη Σλοβενία, στη συνέχεια τυλίγεται γύρω από τις σούβλες, ψήνεται στα κάρβουνα και πασπαλίζεται με κανέλα, ζάχαρη και αμύγδαλο.
Η γέμιση είναι το άλλο μυστικό της επιτυχίας, καθώς ο κώνος «περικυκλώνεται» από σοκολάτα και στη συνέχεια έρχονται το παγωτό και οι φράουλες να απογειώσουν το αποτέλεσμα.
Το γλυκό έχει γίνει τόσο ανάρπαστο που εκτός από τις χιλιάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πλέον έχουν σπεύσει όλοι οι γευσιγνώστες και όσοι έχουν λατρεία με τα γλυκά για να το δοκιμάσουν.
Το μαγαζί «Chimney Cakes» που ανακάλυψε το doughnut cake έχει άπειρο κόσμο κάθε μέρα, ενώ η φήμη που έχει αποκτήσει για το «ντόνατ στα κάρβουνα», έχει κάνει όλα τα γλυκά του ανάρπαστα, καθώς βασίζονται σε αυτό.
Έτσι, μετά την τελευταίο trend στα γλυκά που ήταν το cronut, δηλαδή ντόνατ με ζύμη απόμ κρουασάν, φαίνεται πως κάτι άλλο έρχεται να πάρει τη θέση του για τα καλά.