Είναι το ευκολότερο γλυκό με μήλα. Δεν έχει ζύμη και το μόνο που απαιτεί είναι ποιοτικά και σκληρά φρούτα.
Υλικά
- 3 μήλα
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνι αλεύρι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 βανίλια
- 70 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι
- Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα όπως θέλετε
- Τοποθετήστε τα στο ταψάκι, όπως θέλετε
- Χτυπήστε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά ώσπου να ασπρίσουν και να φουσκώσουν
- Προσθέστε το αλεύρι, την βανίλια, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο
- Ρίξτε τα υλικά στο ταψάκι, ψήστε για 30 λεπτά
- Για ομορφιά, ρίξτε λίγη ζάχαρη από πάνω
- Ταιριάζει εξαιρετικά και η κανέλα, από πάνω
- Σερβίρεται κρύο ή ζεστό το γλυκό μας!
Μου αρέσει και η πιο «χωριάτικη» όψη του κλαφουτί. Είναι σπεσιαλιτέ της Βρετάνης, με άφθονη, χοντρή ζάχαρη από πάνω:
Οπως μου αρέσουν και τα χοντροκομμένα μήλα, χωρίς φετούλες, ψημμένα μέσα στην υπέροχη κρέμα:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο