Ερωτική ζωγραφική και γλυπτική στον Αστρολάβο - Πώς απεικονίζεται ο έρωτας σήμερα; [εικόνες] - iefimerida.gr

Ερωτική ζωγραφική και γλυπτική στον Αστρολάβο - Πώς απεικονίζεται ο έρωτας σήμερα; [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα», ομαδική έκθεση πολύ γνωστών καλλιτεχνών ως τις 30 Απριλίου.

Ο 20ος και 21ος αιώνας, υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια εποχή μεγάλης ελευθερίας αλλά και ακραίας ελευθεριότητας συγχρόνως, στη σχέση μας με το ερωτικό κομμάτι της ύπαρξης και τη σεξουαλική μας συμπεριφορά.

 Ερωτική ζωγραφική και γλυπτική στον Αστρολάβο - Πώς απεικονίζεται ο έρωτας σήμερα; [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Παρά τον μεγάλο συντηρητισμό των ηθών κυρίως στα μεσαία στρώματα της αστικής τάξης, τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, η κάστα των καλλιτεχνών και λογίων και οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων, απενοχοποίησαν ήθη και συμπεριφορές σε σχέση με την ερωτική πράξη, που παλαιότερα ήταν κατακριτέα. Παράλληλα όμως αυτή η άκρατη ελευθερία έφερε και μία σύγχυση σε σχέση με τον ρόλο των δύο φύλων. Επίσης προκάλεσε μεγάλη μοναξιά στο σύγχρονο άνθρωπο, καθώς τόσο η ουσιαστική ερωτική συνεύρεση όσο και η σύναψη ερωτικών σχέσεων έγινε όλο και πιο δύσκολη.

 Ερωτική ζωγραφική και γλυπτική στον Αστρολάβο - Πώς απεικονίζεται ο έρωτας σήμερα; [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Παρατηρήθηκε ένας έντονος διαχωρισμός αυτού που αντιπροσώπευαν έως τότε ο ρομαντικός έρωτας και η αγάπη, απ' την καθαυτή σεξουαλική πράξη. Παράλληλα με τις δυσκολίες στην έκφραση της ερωτικής συμπεριφοράς ανάμεσα στους νέους κυρίως ανθρώπους, υπάρχει και μια μεγάλη έξαρση του ομοφυλοφιλικού κινήματος και της θεσμικής πλέον νομιμοποίησης αυτού του είδους σχέσεων. Από τα παραπάνω γίνεται ίσως κατανοητό ότι ο τελευταίος αιώνας ήταν ένας αιώνας μεγάλων αλλαγών και σε ό,τι αφορά τον Έρωτα στις ανθρώπινες σχέσεις.

 Ερωτική ζωγραφική και γλυπτική στον Αστρολάβο - Πώς απεικονίζεται ο έρωτας σήμερα; [εικόνες] | iefimerida.gr 2

H έκθεση «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα» προέκυψε από την ανάγκη ν' απαντηθεί το ερώτημα: Και η Τέχνη πως προσεγγίζει το θέμα αυτό σήμερα; Θεωρώντας ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς είδαν, βλέπουν και αναπαριστούν στα έργα τους οι σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες το ζωογόνο αυτό θέμα του Έρωτα, οργανώθηκε η ομαδική αυτή έκθεση όπου σημαντικοί εικαστικοί διαφορετικών γενιών και εποχών δίνουν ο καθένας το δικό του στίγμα.

 Ερωτική ζωγραφική και γλυπτική στον Αστρολάβο - Πώς απεικονίζεται ο έρωτας σήμερα; [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Νάνος Βαλαωρίτης, Κάτια Βαρβάκη, Aριάδνη Βιτάσταλη, Χριστίνα Δουζένη, Άρτεμις Κατσαμπάνη, Mαρία Κελαϊδή, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Γιώργος Λαζόγκας, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Μάγδα Λεβεντάκου, Μιχάλης Μανουσάκης, Θεόδωρος Μανωλίδης, Μαρία Μαρουδή, Νικόλας Μπλιάτκας, Χρόνης Μπότσογλου, Αλεξάνδρα Νασιούλα, Mίλτος Παντελιάς, Έλενα Παπαδημητρίου, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Φαίδων Πατρικαλάκις, Γιώργος Τσόλης, Αλέκος Φασιανός, Μανώλης Χάρος.

 Ερωτική ζωγραφική και γλυπτική στον Αστρολάβο - Πώς απεικονίζεται ο έρωτας σήμερα; [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η έκθεση
«Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα», ομαδική
Αστρολάβος - Δεξαμενή: Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342-3
Διάρκεια: έως Σάββατο 30 Απριλίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρωτας ζωγραφική γλυπτική Κολωνάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ