Βαν Ρομπέι προς ΗΠΑ-Κίνα: «Λύστε και τα δικά σας προβλήματα» - iefimerida.gr

Βαν Ρομπέι προς ΗΠΑ-Κίνα: «Λύστε και τα δικά σας προβλήματα»

Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι η ευρωζώνη το μοναδικό πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομία, δηλώνει ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Ο πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε πως καλό θα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και η Κίνα να ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα.
Σε διάλεξή του στην Ζυρίχη της Ελβετίας, ο Βαν Ρομπέι, σχολιάζοντας την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, αναγνώρισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «διπλό καθήκον να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση και να αποτρέψει μια νέα να εκδηλωθεί». Επίσης συμπληρώνει πως «είναι επίσης προς το συμφέρον της Ευρώπης οι ΗΠΑ να σταθεροποιήσουν την κατάσταση σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος τους και η Κίνα να τονώσει την εγχώρια ζήτησή της και να κάνει την ισοτιμία του νομίσματός της πιο ευέλικτη».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε πως «Η ανάπτυξη είναι παγκόσμια ευθύνη. Ορισμένοι τείνουν να το ξεχνούν αυτό».

«Ανησυχώ για την ημερήσια διάταξη στις διεθνείς σχέσεις, που είναι όλο και πιο μπλοκαρισμένη. Δεν πάμε ακόμα προς τα πίσω, αλλά η πρόοδος γίνεται πολύ περιορισμένη. Αυτό ήταν πολύ σαφές στις Κάνες την περασμένη εβδομάδα», σημείωσε ο Βαν Ρομπέι, και κατέληξε λέγοντας πως τα προβλήματα όπως η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, το εμπορικό δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, αλλά και τα αντίστοιχα πλεονάσματα της Κίνας, συζητήθηκαν μεταξύ των G20, στις Κάννες, στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ