«Σπόντες» Κατρούγκαλου για ΔΝΤ: Εγιναν λάθος υπολογισμοί από σοβαρούς αναλυτές όπως η Λαγκάρντ - iefimerida.gr

«Σπόντες» Κατρούγκαλου για ΔΝΤ: Εγιναν λάθος υπολογισμοί από σοβαρούς αναλυτές όπως η Λαγκάρντ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στο ΔΝΤ έκανε από το Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας την ευθύνη του Ταμείου για την καθυστέρηση της αξιολόγησης.

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για λάθος υπολογισμούς από σοβαρούς αναλυτές «όπως η Λαγκάρντ», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση.

Μάλιστα, επισημαίνει πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπογράψει το Μνημόνιο, «πραξικόπημα του κλεισίματος των τραπεζών», επισημαίνοντας πως παρέλαβε ένα μη βιώσιμο σύστημα.

«Το μνημόνιο προβλέπει τη βιωσιμότητα του συστήματος, όπως την αντιλαμβάνεται το νεοφιλεύθερο σύστημα και αυτές τις οπτικές προσπαθήσαμε να αδρανοποιήσουμε με την πρότασή μας», είπε ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι«το ασφαλιστικό ήταν κατακερματισμένο, άδικο και μη βιώσιμο».

«Δημιούργησε τεράστια ελλείμματα και η κρίση επιδείνωσε σε ακραίο βαθμό τις αμαρτίες αυτές και αυξήθηκε επειδή είναι άνεργο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και επειδή το 50% δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του», προσέθεσε.

Εκτίμησε, δε, ότι οι επικεφαλής των Θεσμών θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Παράλληλα είπε ότι είχε σχετική συνομιλία επ' αυτού με τον Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος του ανέφερε ότι θα το συζητήσουν τη Δευτέρα (σ.σ. την ακρινή ημερομηνία επιστροφής), ενώ επανέλαβε η στάση του ΔΝΤ είναι τροχοπέδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ