Μια ροκ και τζαζ βραδιά, με μουσική που μιλάει για την κρίση και με έναν καλλιτέχνη-one man μπάντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια ροκ και τζαζ βραδιά, με μουσική που μιλάει για την κρίση και με έναν καλλιτέχνη-one man μπάντα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάμπρος Παπαλέξης και Mickey Pantelous. Δύο μουσικοί που έχουν πολλά πράγματα να πουν με τα τραγούδια τους για όλα αυτά που ζούμε. Στο Ρομάντσο.

Ένα rock μουσικό συνονθύλευμα με μερικές blues πινελιές και αρκετή ποίηση, υπόσχονται δύο από τις πιο γνωστές rock φιγούρες της εγχώριας μουσικής σκηνής. Ο βετεράνος μουσικός, Λαμπρός Παπαλέξης με το καινούργιο του σχήμα, Οι Χτισμένες των Θεμελίων και ο πολυτάλαντος συνθέτης, με έντονο παρελθόν στη jazz και τη rock μουσική, Mickey Pantelous, μαζί με την κονσέρβα του, τον Dr. Albert Flipout, θα παίξουν στο Ρομάντσο στις 5 Μαρτίου.

Μια ροκ και τζαζ βραδιά, με μουσική που μιλάει για την κρίση και με έναν καλλιτέχνη-one man μπάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Λάμπρος Παπαλέξης παίζει μουσική από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Στα '90s δημιούργησε την μπάντα Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων. Λίγο μετά αποσύρθηκε και δεν ασχολήθηκε με τη μουσική για δέκα χρόνια. Επανήλθε το 2015, γιατί «κάποιος έπρεπε να μιλήσει για την κρίση». Με τη σημερινή μπάντα του, τις Χτισμένες των Θεμελίων, κυκλοφόρησε πρόσφατα τον δίσκο Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη από την G.O.D. RECORDS.

Μια ροκ και τζαζ βραδιά, με μουσική που μιλάει για την κρίση και με έναν καλλιτέχνη-one man μπάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Ελληνοδανός Mickey Pantelous, είναι ο άνθρωπος πίσω από την... one man μπάντα, που εκφράζει επιρροές από παλιά blues, jazz, cabaret, garage rock των '60s ακούσματα. Το στήσιμό του περιλαμβάνει μια δυναμική, σκληρή slide κιθάρα, μια φυσαρμόνικα, μια grand κάσα και μια κονσέρβα, τον Dr. Albert Flipout, δεμένη στο αριστερό του πόδι, που εκτελεί χρέη ταμπούρου. Μαζί, ο Mickey και ο Dr. Albert, παίζουν τραγούδια από το νέου τους άλμπουμ με τίτλο North of Africa το οποίο πραγματεύεται την κοινωνική πλευρά της πολιτικοοικονομικής κρίσης του σήμερα ενώ ταυτόχρονα κάνουν αναφορά σε μουσικές και καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει όπως οι Tom Waits, Kurt Weill, Captain Beefheart, White Stripes αλλά και τα παραδοσιακά blues του Μισισιπί. Ο ήχος του, έχει χαρακτηριστεί ως μια αυθεντική απόπειρα blues punk, με περισσότερη έμφαση στο blues και λιγότερη στο punk.

Το Live
Λάμπρος Παπαλέξης & Mickey Pantelous
Ρομάντσο: Αναξαγόρα 3-5, περιοχή Ομονοίας, Αθήνα
Ημέρα: Σάββατο 5 Μαρτίου
Ωρα: 22.00
Είσοδος: 8 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσική Πολιτικός στίχος Ομόνοια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ