Η γυναίκα που θέλει να σώσει τον πλανήτη - Τρέχει ασταμάτητα στις 7 ηπείρους [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γυναίκα που θέλει να σώσει τον πλανήτη - Τρέχει ασταμάτητα στις 7 ηπείρους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 21 ετών, η Μίνα Γκούλι υπέφερε από ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στη μέση και οι γιατροί της είχαν πει πως δεν θα κατάφερνε ποτέ να τρέξει ξανά στη ζωή της. Ομως σε ηλικία 45 ετών θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα τρέξει στις 7 ερήμους, στις ισάριθμες ηπείρους του πλανήτη μας.

Δίνοντας τη δική της μάχη για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για το νερό στον πλανήτη, η 45χρονη έχει ήδη τρέξει στην Ισπανία, την Ιορδανία και την Ανταρκτική.

«Μετά τον τραυματισμό μου, αποφάσισα να μην αφήσω κανέναν να μου βάλει όρια. Αρχισα το κολύμπι, το ποδήλατο και το τρίαθλο» ανέφερε η Γκούλι και συμπλήρωσε «Είμαι αποφασισμένη να επιφέρω μια αλλαγή στην αντίληψη του κόσμου για το πως αντιμετωπίζει το νερό στον πλανήτη. Επρεπε να κάνω κάτι “τρελό” για να συγκινήσω τους ανθρώπους και έτσι αποφάσισα να τρέξω σε όλες τις ερήμους των ηπείρων μας».

Σύμφωνα με την 45χρονη γυναίκα, έως το 2030, ο πλανήτης μας θα έχει αυξημένη ζήτηση για νερό κατά 40%. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να τρέξει 40 μαραθώνιους σε μόλις 7 εβδομάδες, καλύπτοντας συνολικά 1,688 χιλιόμετρα.

Η γεννημένη στη Μελβούρνη, ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και έχει ήδη τρέξει στην έρημο Tabernas της Ισπανίας, στην αραβική έρημο στην Ιορδανία και στις πιο σκληρές συνθήκες της Ανταρκτικής.

«Οταν ξεκίνησα να προπονούμαι, έπρεπε να καταλάβω πως δεν διένυα το 20ο έτος της ηλικίας μου. Προπονήθηκα στην δύναμη στην αντοχή, έκανα πολλά βάρη στο γυμναστήριο και έτρεχα περίπου 180 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Είχα σκοπό να τρέξω σε κάθε έρημο μιας ηπείρου αφού όλες στον πλανήτη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό» διευκρίνισε η Γκούλι.

Σύμφωνα με την ίδια, οι πιο σκληρές συνθήκες ήταν της Ανταρκτικής. Η «λευκή» έρημος όπως αποκαλείται, όπου τα πάντα σκεπάζονται από το χιόνι. «Είναι σαν να τρέχεις τυφλός. Βλέπεις παντού χιόνι και τίποτα άλλο. Μέχρι και τα πόδια μου χανόντουσαν μέσα σε αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημερα ξεκίνησε στην έρημο Simpson στην Αυστραλία με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 45 με 50 βαθμούς και το μόνο που έχει να μεταφέρει σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, είναι «Σκεφτείτε το νερό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα πλανήτης νερό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ