Τελεσίγραφο 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου για πρόσωπο κύρους - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου για πρόσωπο κύρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειρόγραφη επιστολή-τελεσίγραφο είχαν στείλει 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο του κινήματος και απερχόμενο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας επιτακτικά να βρεθεί λύση στο θέμα του πρωθυπουργού, με «ισχυρή προσωπικότητα», διαφορετικά δήλωναν έτοιμοι υποβάλουν τις παραιτήσεις τους σήμερα!

Στην επιστολή που στάλθηκε χτες στον πρωθυπουργό και υπέγραφαν πενήντα βουλευτές, ανάμεσά τους και υφυπουργοί, αναφερόταν το εξής:

Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές

Με την επιστολή αυτή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν ουσιαστικά από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πίσω την πρότασή του για τον Φίλιππο Πετσάλνικο και να προτείνει ισχυρή προσωπικότητα, φωτογραφίζοντας τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Αρκετοί από τους υπογράφοντες τηλεφώνησαν και στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για να τον ενημερώσουν για την πρωτοβουλία τους, την οποία αιτιολόγησαν με το σκεπτικό ότι έχουν κι εκείνοι ευθύνη για την «επόμενη μέρα», και ζήτησαν να μπει άμεσα ένα τέλος στο θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυρήνας της πρωτοβουλίας ήταν δύο υφυπουργοί και οκτώ βουλευτές οι οποίοι συναντήθηκαν σε ταβέρνα όπου και συνέταξαν την χειρόγραφη επιστολή. Πρόκειται για τους υφυπουργούς Μάρκο Μπόλαρη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τους βουλευτές Δριβελέγκα, Κεγκέρογλου, Παντούλα, Βαρβαρήγο, Ζωίδη, Ντόλιο, Τσώνη και Παπαδόπουλο. Πληροφορίες του cretalive.gr λένε ότι αρκετοί από τους υπογράφοντες βουλευτές ζητούν για πρωθυπουργό είτε τον Βαγγέλη Βενιζέλο (αν επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο) είτε τον Λουκά Παπαδήμο (αν επιλεγεί τεχνοκράτης)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ