Ντε Μεζιέρ: «Διμερής υπόθεση Ελλάδας-Αυστρίας η ανάκληση της πρέσβεως» - iefimerida.gr

Ντε Μεζιέρ: «Διμερής υπόθεση Ελλάδας-Αυστρίας η ανάκληση της πρέσβεως»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως διμερή υπόθεση μεταξύ Ελλάδας-Αυστρίας, χαρακτήρισε την απόφαση του ελληνικού ΥΠΕΞ την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Δεν θα ήθελα να εκφραστώ επί του θέματος, πρόκειται για μια ελληνική και αυστριακή απόφαση. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εξεύρεση λύσης», τόνισε ερωτηθείς από την Deutsche Welle για το ζήτημα ανάκλησης της πρέσβεως και το μερικό κλείσιμο των συνόρων.

Οσον αφορά με το ποια στάση θα κρατήσει η Γερμανία εάν η κατάσταση στο προσφυγικό δεν δείξει σημάδια βελτίωσης, αλλά και σχετικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση σκέφτεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία ο γερμανός υπουργός επισημαίνει:

«Εργαζόμαστε με στόχο τη μείωση του αριθμού των προσφύγων, κυρίως στα σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας. Αυτό έχει για την ώρα χρονική αλλά και ουσιαστική προτεραιότητα. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτόν τον σκοπό θα χρηματοδοτήσουμε. Εάν αυτό αποτύχει, τότε είμαι κι εγώ υπέρ της λήψης συντονισμένων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Οπως ξεκαθάρισε το γερμανικό υπουργείο δεν εξετάζει προς το παρόν μέτρα ενίσχυσης των ελέγχων στα γερμανοαυστριακά σύνορα.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε διάφορα μέτρα», προσέθεσε, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Κατά τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε πολύ διαφορετικά αριθμητικά δεδομένα (σσ:σχετικά με την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη), από μικρούς αριθμούς μέχρι 4000 (σσ: πρόσφυγες). Εν πολλοίς τα δεδομένα αυτά οφείλονται στις καιρικές συνθήκες», δήλωσε αναφορικά με την πρόοδο που θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Τέλος, μιλώντας για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, είπε πως «βοηθάμε, με το ΝΑΤΟ, με διμερείς ενέργειες, ώστε η Τουρκία να λάβει τα αναγκαία μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερες μέρες προκειμένου τα μέτρα που θα λάβει η Τουρκία να επιφέρουν μια ορατή μείωση των αριθμών», δηλώνοντας αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ