Αυτή την Κυριακή αρχίζει το περίφημο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ IN EDIT – Δείτε το πρόγραμμα [όλα τα τρέιλερ] - iefimerida.gr

Αυτή την Κυριακή αρχίζει το περίφημο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ IN EDIT – Δείτε το πρόγραμμα [όλα τα τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ, που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και προβάλλει κάθε χρόνο τα σημαντικότερα μουσικά ντοκιμαντέρ. Για μία εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Το IN-EDIT Festival, επιστρέφει στην Αθήνα. Από τις 24 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, θα παρουσιάσει στο κοινό της πρωτεύουσας τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων.

Ο χώρος
Η κινηματογραφική αίθουσα Άστορ, μια από τις παλιότερες στην Αθήνα, βρίσκεται στο νούμερο 28 της οδού Σταδίου (είσοδος από τη στοά Κοραή), σε ένα κτίριο συνδεδεμένο άρρηκτα με την 7η τέχνη, καθώς το σινεμά λειτουργεί από το 1947, ενώ στο ίδιο σημείο στεγάζονταν κινηματογραφικές αίθουσες ήδη από το 1908.

Αυτή την Κυριακή αρχίζει το περίφημο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ IN EDIT – Δείτε το πρόγραμμα [όλα τα τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

Το πρόγραμμα
Το IN-EDIT GREECE, φέρνει στην Αθήνα, για δεύτερη χρονιά μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων, μερικά από τα οποία σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που συνθέτουν μία ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία.

Amy
Asif Kapadia - United Kingdom, 2015, 127’
Κυριακή 28/02 στις 21.45

Η Amy Winehouse, με δύο μόνο δίσκους, θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας. Με μία φωνή που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως συνδυασμός των Billy Holiday, Dinah Washington και Sarah Vaughan, κατάφερε να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό, παντρεύοντας το σόουλ ιδίωμα με στοιχεία από τζαζ και ρετρό-ποπ. Και ενώ η μουσική της την καθιέρωσε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, η χαώδης προσωπική ζωή της, κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα.

Backstreet Boys: Show ‘Em What You’re Made Of
Stephen Kijak - United Kingdom, United States, 2015, 106’
Πέμπτη 26/02 στις 18.15 και Παρασκευή 26/02 στις 18.15

«Τι μπορείς να κάνεις όταν καταλαβαίνεις ότι έχεις πια μεγαλώσει για να είσαι μέλος ενός νεανικού boyband;». Κρίσιμη ερώτηση για τους Backstreet Boys, το πιο πετυχημένο ποπ γκρουπ από το 1999 μέχρι το 2002. Ένα ντοκιμαντέρ που σκαλίζει τα συναισθήματα των πρώτων ημερών μέχρι την «ενηλικίωση» (και τις αναπόφευκτες συγκρούσεις) αυτών των αγοριών, τις διαμάχες με τους μάνατζερς, τη δόξα, την αναγνώριση και βέβαια την επανένωσή τους για την επέτειο των 20 χρόνων από το ξεκίνημά τους.

Cobain: Montage of Heck
Brett Morgen - United States, 2015, 132’
Πέμπτη 25/02 στις 22.30 και Κυριακή 28/02 στις 17.00

Το Montage of Heck είναι η πιο συναισθηματική και ολοκληρωμένη εξερεύνηση της ψυχής του Cobain. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι πρώην σχέσεις του, τα μέλη των Nirvana, έρχονται όλοι με τα χέρια τους γεμάτα ανέκδοτες φωτογραφίες, βίντεο από τα παιδικά του χρόνια, σημειωματάρια, ηχογραφήσεις, τις πρώτες συνεντεύξεις. Όλα αυτά, σε ένα mixtape, σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Kurt.

Cobain Montage of Heck_Trailer_grSubs from In Edit Greece on Vimeo.

Daft Punk Unchained
Hervé Martin-Delpierre – France, 2015, 85’
Τετάρτη 24/02 στις 20.30

Το δίδυμο από τη Γαλλία μπορεί να έχτισε την καριέρα του με ρομποτική αποφασιστικότητα, πίσω από όλα όμως, κρύβονται δύο άνθρωποι. Αφαιρώντας τις μάσκες από τα πρόσωπά τους, αποκαλύπτεται με κάθε λεπτομέρεια η ιστορία των μάλλον άγνωστων Darlin' (το αρχικό όνομα της μπάντας) μέχρι την ιλιγγιώδη επιτυχία. Οι Pharrell Williams, Skrillex, Kanye West και Michel Gondry αποθεώνουν την αντοχή, το όραμα και το πάθος τους.

Lemmy
Greg Olliver, Wes Orshoski - United States, 2010, 117’
Σάββατο 27/02 στις 23.30

Σκληρός σαν ατσάλι αλλά αδιαμφισβήτητα πρωτοπόρος. Περισσότερο πανκ από τους πιο πιστούς πανκ, η μουσική του Lemmy ήταν πάντα ένα ενστικτώδες, αυθεντικό, παράφορο ροκ εν ρολ. Στα 62 του χρόνια, ο Lemmy Kilminster τα είχε κάνει όλα –συμπεριλαμβανομένης και της ακούσιας επινόησης της heavy metal μουσικής– αλλά και πάλι δεν μοιάζουν αρκετά. Οι Dave Grohl, Alice Cooper, Slash, Mick Jones (των Clash) αποδίδουν στον σκληροτράχηλο πειρατή του ροκ εν ρολ την τιμή που του αξίζει.

LEMMY_Official trailer_grSubs from In Edit Greece on Vimeo.

Mr. Dynamite: The Rise of James Brown
Alex Gibney - United States, 2014, 120’
Πέμπτη 25/02 στις 16.00 και Σαββατο 27/02 στις 21.00

Από τις δυσκολίες των παιδικών του χρόνων, μέχρι την επιτυχία του Payback, το 1973. Η πορεία του βασιλιά της σόουλ και μίας από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της μαύρης μουσικής. Οι Μικ Τζάγκερ, Chuck D, Greg Tate κ.α, μιλούν με θαυμασμό και δέος για τον μουσικό από τον οποίο άρχισαν όλα και ο οποίος δούλεψε περισσότερο από τον καθένα γι' αυτό. Ένας τεράστιος όγκος υλικού, πάντα σε funk και boogie ρυθμούς, συνθέτει το πιο ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ για τον Mr. Dynamite.

Paco de Lucía: La Búsqueda
Curro Sánchez Varela – Spain, 2014, 91’
Σάββατο 27/02 στις 19.15

Ένα ντοκιμαντέρ που δεν είναι μόνο καταγραφή μίας περιοδείας του Paco de Lucía. Είναι ένα ταξίδι στη ψυχή του, στις αναμνήσεις του, στα πράγματα που τον βασανίζουν, τον συγκινούν ή τον κάνουν να γελά. O κορυφαίος μουσικός της φλαμένκο μουσικής αφηγείται τη ζωή του από τα παιδικά χρόνια μέχρι τις τελευταίες μέρες του στη Μαγιόρκα, όπου έκανε τις τελευταίες συζητήσεις για την κυκλοφορία του CD που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του.

R.E.M. by MTV
Alexander Young - United States, 2014, 107’
Πέμπτη 25/2 στις 18.30 και Παρασκευή 26/2 στις 16.15

Σαν δίδυμα αδέρφια, το συγκρότημα R.E.M. και το μουσικό κανάλι MTV, ιδρύθηκαν πρακτικά την ίδια περίοδο και το ντοκιμαντέρ αυτό, καταγράφει τις παράλληλες πορείες τους έκτοτε: από την ίδρυση, στην ανήσυχη εφηβεία και από εκεί στη θριαμβευτική ενηλικίωση. Unplugged κομμάτια, βίντεο, εμφανίσεις στα βραβεία του MTV, ανέκδοτα τραγούδια, συναυλίες και δεκάδες συνεντεύξεις που αποτυπώνουν τη συναρπαστική ιστορία του συγκροτήματος, από το 1980 ως το 2011.

The Sacred Triangle: Bowie, Iggy & Lou 1971-1973
Alec Lindsell - United Kingdom, 2010,107’
Παρασκευή 26/02 στις 20.15

David Bowie, Iggy Pop και Lou Reed. Για τρία χρόνια, οι πορείες των τριών ιδιοφυιών της παγκόσμιας μουσικής, βρέθηκαν σε παράλληλη πορεία. Όλες οι λεπτομέρειες της δίνης που δημιούργησε, και δημιουργήθηκε από, τους Ziggy, Transformer και Raw Power παρουσιάζονται λεπτομερώς. Ντοκουμέντο.

Αυτή την Κυριακή αρχίζει το περίφημο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ IN EDIT – Δείτε το πρόγραμμα [όλα τα τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

Theory of Obscurity: a film about The Residents
Don Hardy Jr. - United States, 2015, 88’
Παρασκευή 26/02 στις 22.15 και Κυριακή 28/02 στις 15.15

Κρυμμένοι πίσω από τεράστιες κόρες ματιών, οι Residents είναι από τα πιο μυστηριώδη συγκροτήματα που υπήρξαν ποτέ. Σε σύγκριση με τη δουλειά τους βέβαια, η πραγματική ταυτότητά τους είναι μάλλον αδιάφορη. Το ουσιαστικό είναι η avant-garde μουσική τους, το πλαίσιο που δημιούργησαν για να εντάξουν την avant-garde μουσική τους, η εικονοπλαστική τους δύναμη, οι τολμηρές ιδέες και η διαρκής αναζήτηση. Όλα αυτά φυσικά δείχνουν ότι πρόκειται μάλλον για τους πιο αλλόκοτους τύπους της πειραματικής μουσικής.

They Will Have to Kill Us First: Malian music in exile
Johanna Schwartz - United Kingdom, 2015, 100’
Σάββατο 27/02 στις 16.30 και Κυριακή 28/02 στις 19.45

Με την άνοδο των Ισλαμιστών εξτρεμιστών στην εξουσία το 2012 και την επιβολή του νόμου της σαρία, όλοι οι μουσικοί του Μάλι εξορίστηκαν. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τη μουσική τους. Το ντοκιμαντέρ, αφηγείται την καθηλωτική ιστορία των Songhoy Blues, Disco & Jimmy, Moussa Sidi και Kharia Arbi, που συνέχισαν να τραγουδούν, για να ξορκίσουν το φόβο. Ο ήχος της κιθάρας τους είναι δυνατότερος από εκείνον των καλάσνικοφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσική Αθήνα ευρώπη Κόσμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ