Αποστόλου για τους αγρότες: Μάλλον δεν κατανόησαν ότι ικανοποιούμε τα βασικότερα αιτήματά τους - iefimerida.gr

Αποστόλου για τους αγρότες: Μάλλον δεν κατανόησαν ότι ικανοποιούμε τα βασικότερα αιτήματά τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υποστήριξε σήμερα πως η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα βασικότερα αιτήματα των αγροτών, κάτι που εκείνοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει.

Ο κ. Αποστόλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιχείρησε να εξηγήσει ότι η κυβέρνηση «καταργεί τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών», ενώ το «αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια», όπως είπε. «Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους», τόνισε και πρόσθεσε: «Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση».

Αναλύοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, παραδέχθηκε πως τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα, «αν το πάμε στο 16% για να διασφαλίσουμε την εθνική σύνταξη, που είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί, τότε επιβαρύνονται μεν με 340 ευρώ, αλλά μπροστά στο κέρδος από το φορολογικό, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση τελικά».

Απομένουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα, αλλά μπορούμε να τα συζητήσουμε εν καιρώ, είπε ο υπουργός μιλώντας στο Σκάι και ανέφερε ως παράδειγμα το «Μητρώο αγροτών», για το οποίο η πρόταση της κυβέρνησης είναι «να πάμε το εισόδημα στο 51% και να είναι οπωσδήποτε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Ο κάτοικος της επαρχίας έχει την αγροτική δραστηριότητα ως πολυαπασχόληση και εφόσον αυτός είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, θα εγγράφεται στο μητρώο», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει πιο σκληρά μέτρα εναντίον των αγροτών, προκειμένου να λύσει τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς των δρόμων, ο κύριος Αποστόλου ήταν κατηγορηματικός: «Η κυρία Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει το διάλογο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ