Για προσωρινή εκεχειρία 2 εβδομάδων δεσμεύθηκε η αντιπολίτευση στη Συρία - iefimerida.gr

Για προσωρινή εκεχειρία 2 εβδομάδων δεσμεύθηκε η αντιπολίτευση στη Συρία

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δέσμευσή τους σε προσωρινή εκεχειρία δύο εβδομάδων ανακοίνωσαν οι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν σε πλάνο για την παύση των εχθροπραξιών από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ενώ ο Μπασάρ αλ Ασαντ διαβεβαίωσε σήμερα τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα τηρήσει τη συμφωνία.

«Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) θεωρεί ότι μία προσωρινή εκεχειρία διάρκειας δύο εβδομάδων θα αποτελέσει την ευκαιρία να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των δεσμεύσεων της άλλης πλευράς (σ.σ της συριακής κυβέρνησης)» τονίζεται στο κείμενο που δημοσιεύτηκε μετά το τέλος μιας συνεδρίασης της HCN στο Ριάντ.

Στο μεταξύ, και η πανίσχυρη κουρδική οργάνωση της Συρίας, το YPG, δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με τους όρους της εκεχειρίας του αμερικανορωσικού σχεδίου, αλλά σημείωσε ότι θα απαντήσει στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

«Εμείς, τα στελέχη των Μονάδων Προστασίας του Λαού δίνουμε εξαιρετική βαρύτητα (στο σχέδιο) και θα συμμορφωθούμε πλήρως, ενώ διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε σε οποιονδήποτε διαπράξει επίθεση εναντίον μας στο πλαίσιο της νόμιμης αυτοάμυνας», δήλωσε αξιωματούχος της οργάνωσης.

Σήμερα όμως, σε δηλώσεις του, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να εξαιρεθεί και το YPG από την παύση των εχθροπραξιών- όπως προβλέπεται στο σχέδιο Μόσχας και Ουάσιγκτον για το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες ομάδες τζιχαντιστών. Το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Κούρδων της Συρίας, στα βόρεια της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ