Θέατρο: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας (14/4) - iefimerida.gr

Θέατρο: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας (14/4)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι καινούργιο θα δούμε στο θέατρο αυτή την εβδομάδα.

Μπερνάρ Μαρί Κολτές, Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση, Θέατρο Μεταξουργείο

Τον κλασικό μονόλογο του Μπερνάρ Μαρί Κολτέςσκηνοθετεί ο προερχόμενος από τον κινηματογράφο Άντυ Παπαδημητρίου. Με τον Κ. Ανταλόπουλο πρωταγωνιστή, η παράσταση στοχεύει να αποδώσει την ωμή ευθύτητα του λόγου του Koltès, ο οποίος αναδεικνύει την αίσθηση του «ξένου» στο εσωτερικό του καθενός μας. H «Νύχτα μόλις πριν από τα δάση» βρίσκει τον ήρωα, κάποια βροχερή νύχτα, να νιώθει την ανάγκη να μιλήσει σε έναν άγνωστο, με στόχο την «περιπλάνηση» σε αναμνήσεις και βιώματα γεμάτα «σκοτεινά» συναισθήματα.

Σκην.: Άντυ Παπαδημητρίου, Ερμηνεία: Κ. Ανταλόπουλος. Μετάφρ.: Μ. Λυμπεροπούλου. Σκην.-κοστ.: Δ. Πρέβες. Μουσ.: Θ. Τελόγλου.

Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, (πίσω από το ΙΚΑ της Πειραιώς), τηλ.: 2105234382. Πρεμιέρα 16/4

Κωνσταντίνου Χατζή, Μαρίας Κατσανδρή, Ενοποιημένος τηλεφωνικός κατάλογος Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων. Α.Ω., 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Γίνεται θέατρο ο τηλεφωνικός κατάλογος; Γίνεται, και μάλιστα μετά μουσικής. Συνοδευόμενος από κείμενα της Μ. Κατσανδρή, ποιήματα της Κικής Δημουλά, μουσική και τραγούδια από την Ελπίδα Μεταξά και τον Ναπολέοντα Σαριπανίδη στο μπουζούκι, ο τηλεφωνικός κατάλογος γίνεται θεατρικό έργο με τη Μαρία Κατσανδρή να ερμηνεύει αυτόν τον παράδοξο μονόλογο.


Σκηνοθεσία: Κ. Χατζής, Ερμηνεύουν: Μ. Κατσανδρή, Ελ. Μεταξά. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά.

104 Θέατρο Κέντρου Λόγου και Τέχνης, Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια, τηλ.: 2103826185. Πρεμιέρα 18/4.

Αποκάλυψις Ιωάννου, Θέατρο Άσκηση

Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει σε μορφή μονολόγου την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, στο πρωτότυπο αλλά και στα νέα ελληνικά.

Σκηνοθεσία, ερμηνεία: Π. Μουστάκης. Σκην.-κοστ.: Άγγ. Αγγελή. Στο πιάνο Αλ. Κούρος.

Θέατρο Άσκηση, Φραγκούδη 18-20, Καλλιθέα, τηλ.: 2109236992. Πρεμιέρα 18/4

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρεμιέρα θέατρο πρεμιέρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ