Champions League: Μεγάλα παιχνίδια και σήμερα σε Ουκρανία και Ολλανδία - iefimerida.gr

Champions League: Μεγάλα παιχνίδια και σήμερα σε Ουκρανία και Ολλανδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνονται τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Champions League. Στην Ολλανδία, η PSV Αϊντχόφεν υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ στο Κίεβο η Ντιναμό κοντράρεται με την Μάντσεστερ Σίτι.

Η PSV Αϊντχόφεν κατάφερε στη φάση των ομίλων να πετύχει τη μεγάλη έκπληξη και να αφήσει εκτός συνέχειας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τύχη θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως της χαμογέλασε αφού την έφερε απέναντι στη λιγότερο δυνατή από τα μεγαθήρια. Σαφέστατα το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης ωστόσο το συγκρότημα του Φιλίπ Κοκού ευελπιστεί πως με οδηγό την επιτυχία απέναντι στη Γιουνάιτεντ θα καταφέρει να κάνει μια ακόμη υπέρβαση.

Η PSV επιστρέφει στα νοκ-άουτ του θεσμού για πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 2006-07, έχοντας αποκλειστεί τότε στα προημιτελικά από τη Λίβερπουλ. Οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν, στη φάση των ομίλων του Champions League όπου οι «ροχιμπλάνκος», με τον Σέρχιο Αγουέρο στη σύνθεσή τους, επικράτησαν 3-0 στην Ολλανδία και 2-1 στη Μαδρίτη.

Όσον αφορά τις απουσίες, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον πρώτο τους σκόρερ στο πρωτάθλημα Ντε Γιονγκ, καθώς είναι τιμωρημένος ενώ αμφίβολοι είναι οι Γκουαρδάδο και Λεστιέν. Οι Μαδριλένοι από την άλλη, θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Καράσκο, Παρτέι και Τιάγκο.

Πιθανές Συνθέσεις:
PSV:Ζόετ, Αρίας, Μπρουμά, Μορένο, Βίλεμς, Φαν Χίνκελ, Γκουαρδάδο, Πρέπερ, Περέιρο, Λοκάντια, Ναρσίνγκ
Ατλέτικο Μαδρίτης:Ομπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Χιμένεθ, Φελίπε Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Ολιβερ Τορες, Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες

Θέλει να πάρει προβάδισμα στο Κίεβο

Στην Ουκρανία, η Ντιναμό Κιέβου υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην οποία θέλει να επαναλάβει την προ λίγων ετών πρόκριση στους «16» του Europa League όταν είχε επικρατήσει 2-0 εντός έδρας και είχε ηττηθεί 1-0 στον επαναληπτικό.

Η Ντιναμό Κιέβου παραμένει αήττητη σε 9 συνεχόμενα παιχνίδια και πήρε την πρόκριση από έναν αρκετά δύσκολο όμιλο με Τσέλσι και Πόρτο.Από την πλευρά της η Σίτι παρέταξε στη μάχη του Κυπέλλου το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στην Τσέλσι πέντε νέους παίκτες, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεσή του να ρίξει το βάρος στις άλλες διοργανώσεις.

Όσον αφορά τις απουσίες των δύο ομάδων, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τιμωρημένο Αντούνες, καθώς και τον τραυματία Μόροζιουκ ενώ οι «πολίτες» δεν έχουν στη διάθεσή τους τούς Ντε Μπρόινε, Ντελφ, Νάβας, Μανγκαλά και Νασρί, με τους Μπονί και Σανιά να είναι αμφίβολοι.

Πιθανές Συνθέσεις
Ντιναμό Κιέβου:Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Κασερίντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Χαρμάς, Μπουγιάλσκι, Γκονζάλες, Γιαρμολένκο, Τεόντορτσικ
Μάντσεστερ Σίτι:Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο Σίλβα, Τουρέ, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ