Λιχουδιά που αξίζει να γνωρίσετε και να την αφήσετε να γίνει εθισμός.
Τα σπαράγγια περιέχουν ουσιώδη συστατικά για την υγεία. Ψάξτε το και θα με θυμηθείτε. Η εποχή τους ξεκινάει τώρα και τα βρίσκουμε πράσινα ή λευκά. Και τα δύο είναι υπέροχα.
Τα σπαράγγια εμπνέουν τόσο τους αρχάριους όσο και τους μεγάλους σεφ. Πρέπει να καθαρίζονται με σεβασμό, μόνο το κάτω άκρο και να κόβονται ελαφρά ως εκεί που είναι σκληρά. Αποφύγετε να σκεπάσετε την ντελικάτη γεύση τους με σάλτσες βαριές και βούτυρα τηγανητά!
Θα σας δώσω την στοιχειώδη συνταγή για να τα απολαύσετε με απλότητα. Θα επανέλθω με περισσότερα μυστικά γιατί το σπαράγγι δεν είναι φαγητό, είναι μια λιχουδιά που όταν την αγαπήσεις γίνεται εμμονή.
Υλικά
- Σπαράγγια πράσινα ή λευκά
- Μια κατσαρόλα για βράσιμο στον ατμό
- Ποιοτικό ελαιόλαδο
- Ξύδι λευκό μπαλσάμικο
- Αλάτι θαλασσινό
- Φλούδα παρμεζάνας(όχι σε φακελάκι)
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα σπαράγγια όπως είπαμε και τα βάζετε να βράσουν στον ατμό
- Θέλουν το πολύ 6-7 λεπτά να μη λυώσουν
- Τα αφήνετε να στραγγίσουν και τα τοποθετείτε σε πιατέλα
- Ελάχιστο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξύδι λευκό μπαλσάμικο
- Συνοδεύει ψάρια, κρέας ή οποιοδήποτε πιάτο με μεγάλη φινέτσα
Δείτε μια απίστευτη συλλογή από σπαράγγια, για όλα τα γούστα:
Το αποκορύφωμα της γεύσης: κάτω τα βραστά σπαράγγια, πάνω η ομελέτα: