15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] - iefimerida.gr

15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για περισσότερες από 15 ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Μουργκάνι Καλαμπάκας περί τους 400 πρόσφυγες που μεταφέρονταν χθες το απόγευμα με επτά λεωφορεία προς τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το tameteora.gr, οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στον χώρο του κέντρου «Όασις», στο πάρκινγκ του οποίου είναι σταθμευμένα τα λεωφορεία. Ορισμένοι από τους πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές, και όλοι περιμένουν να δοθεί το «πράσινο φως», για να συνεχίσουν τον δρόμο προς τα σύνορα, ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.

15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην περιοχή παραμένουν Αστυνομικοί που επιτηρούν διακριτικά την παραμονή των προσφύγων. Παρών είναι σήμερα από το πρωί στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Κώστας Ράντος, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι έχουν μεταφερθεί κάποια παιδιά προσφύγων στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας που εμφάνισαν.

15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 3
15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών του νομού Τρικάλων και των τοπικών επιχειρήσεων, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους 400 και πλέον πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία, που από χθες βράδυ βρίσκονται στο Μουργκάνη, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, έχοντας ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι τους από το λιμάνι του Πειραιά.

Πολίτες μεμονωμένα με σακούλες γεμάτες τρόφιμα καταφτάνουν στο χώρο, όπου βρίσκονται και δεκάδες παιδιά, ανάμεσα στους 450 περίπου πρόσφυγες, ενώ απευθύνουν έκκληση για φαρμακευτικό υλικό, κυρίως αντιβηχικά σιρόπια, και πάνες για τα μικρά παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Τρικκαίων. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αντινομάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη γίνονται προσπάθειες στα ανθρώπινα όρια, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς του νομού να εξασφαλιστεί και η δυνατότητα για έναν αριθμό γευμάτων, στους πρόσφυγες.

15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 5
15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 6
15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 7
15 ώρες ακινητοποιημένοι -Παραμένουν στην Καλαμπάκα οι πρόσφυγες [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλαμπάκα πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ