ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν σε μερική κατάπαυση πυρός στη Συρία -Τι αναφέρει το προσχέδιο - iefimerida.gr

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν σε μερική κατάπαυση πυρός στη Συρία -Τι αναφέρει το προσχέδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν σε σχέδιο για την κατάπαυση πυρός στη Συρία, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στους όρους και τις προϋποθέσεις για την «παύση των εχθροπραξιών», όπως την αναφέρουν στο προσχέδιο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Από αυτή την κατάπαυση του πυρός εξαιρούνται οι επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τη Nusra Front, το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στην περιοχή.

Ανακοίνωση για το ζήτημα αναμένεται έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Το προσχέδιο καλεί ακόμη τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία να συμφωνήσουν στην παύση των εχθροπραξιών έως το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μία από τις πηγές του Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατάπαυση πυρός Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ